På El Alcoraz tar La Liga jumbon Huesca emot Athletic Bilbao, i en match där marknaden har Athletic Bilbao som en liten favorit till cirka 2,50 i odds. I min värld finns det alltid ett värde i att spela emot tabell jumbon, speciellt när det erbjuds över dubbla pengar, men jag hittar faktiskt mer värde i att detta blir en målsnål match. Athletic Bilbao är inte direkt något lag som attackerar nonstop och inte Huesca heller, för den delen, samtidigt som båda lagen har varit stabila i försvaret på sistone.

I mitt tycke är Huesca fortfarande ligans sämsta lag, även om de kommer till matchen med två raka segrar mot Valladolid och Girona, som för övrigt gjorde dåliga prestationer i dessa möten. Nåja, jag tar ingenting ifrån Huesca, som gjorde mål i båda matcherna, men det kommer att bli betydligt svårare att upprepa prestationen när Athletic Bilbao kommer på besök. För inte ens Barcelona lyckades spräcka nollan i den senaste bortamatchen där Athletic Bilbaos försvar var som en mur.

Hemligheten är att Athletic Bilbao försvarar sig med samtliga spelare. I vissa situationer kunde vi se senast mot Barcelona att till och med toppanfallaren Williams jobbade i defensiven runt mittplan. Athletic Bilbao kommer att göra det oerhört svårt för Huesca att göra mål. Det underlättar inte direkt heller med tanke på att Huesca själva spelar en defensiv fotboll med ett stort tålamod där de utnyttjar motståndarnas misstag. Det kommer inte bli många sådana här och därmed inte många lägen att göra mål.

När det gäller Athletic Bilbao så har de inte heller direkt spottat in mål på sistone. Om ett lag spelar så defensivt inriktat som tränaren Gaizka Garitano vill att Athletic Bilbao ska göra, så faller det mesta på individuell skicklighet hos de offensiva spelarna. Senast mot Barcelona blev det inget mål framåt och dessförinnan blev det ett mål mot offensiva Real Sociedad. Mot defensiva Huesca kan det bli problem. Gör Athletic Bilbao mål så blir det all fokus på det defensiva arbetet i stället.

Högerbacken Oscar De Marcos drog på sig två gula kort och därmed blev han utvisad mot Barcelona senast, samt att mittfältaren Dani Garcia drog på sig sitt femte gula kort. Båda herrarna missar matchen men för båda herrar finns det tillräckligt goda ersättare för att klara av Huescas offensiv. Lagen möttes i den spanska cupen och där vann Athletic Bilbao båda möten med hela 4 - 0. Några sådana siffror tror jag knappast vi får se, då Huesca också försvarar sig med hela laget för tillfället.

För Huescas del handlar det om att plocka poäng och då kommer inga onödiga risker heller att tas i matchen.

Marknaden erbjuder 1,88 i odds på att vi inte ska få se båda lag göra mål och det finner jag ett värde i, eftersom jag är övertygad om att båda lagen kommer att hålla tätt bakåt och försvara en eventuell ledning. Så jag lägger ett spel på att båda lag inte gör mål i matchen till 1,88 i odds - som finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Huesca:
Roberto Santamaria, Xabier Etxeita, Adrian Dieguez, Jorge Pulido, Javi Galan, Christian Rivera, Yangel Herrera, Moi Gomez, Jorge Miramon, Enric Gallego & Ezequiel Avila.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Iago Herrerin, Yuri Berchiche, Yeray, Inigo Martinez, Ander Capa, Benat Etxebarria, Mikel San Jose, Markel Susaeta, Raul Garcia, Iker Muniain & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip