Över 2,5 mål i Elfsborg-Malmö FF spelas.

Mästarna från Skåne får troligen klara sig utan sjuke Oscar Lewicki. Han är sjuk, men kommer eventuellt ansluta till truppen under dagen. Skulle dock gissa att han inte spelar, med tanke på att han inte står med i truppen på hemsidan. I så fall ger det ett mittfält som lär vara mer offensivt balanserat än vanligt. Lewickis främsta styrkor är ju att vinna boll, balansera laget och spela enkelt. Offensivt är Malmö FF såklart starka:
- Kan välja två av Rosenberg, Jeremejeff och Strandberg på topp.
- Rieks + Traustasson + Svanberg lär fylla ut offensiva platser på mittfältet.

Så jag tror inte Malmö FF kommer gå mållösa särskilt ofta i år. Elfsborg har visserligen ny tränare i Jimmy Thelin, så jag utgår från att defensiven kommer vara lite bättre i år än förra året. Då var boråsarna guld-bra offensivt, men åka ur dåliga-defensivt. Tror dock det kommer ta ett tag att få till det - det är ju inte så att Elfsborg värvat 3-4 bra defensiva namn, det är i stort sett samma trupp som i fjol.

Framåt har Elfsborg Jebali, Lundevall, DG, Prodell, Frick, Jesper Karlsson m.fl. - en enorm bredd. Borde kunna ligga topp fyra vad gäller gjorda mål även den här säsongen. Skön premiärmatch att gå in i - allt att vinna.

Så här kan jag se bägge lagen göra mål. Malmö FF stod rätt lågt mot Östersund i cupsemifinalen - här tror jag laget kommer gå för det mer och jag ser det här bli en öppen match.

2-2?

This is the stats tab
This is the post tip