Hammarby reser till Göteborg för bortamatch mot Blåvitt på torsdagen.
Mitt speltips: Blåvitt vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Asian +0 eller DNB på hemmalaget.

Under landslagsuppehållet valde så IFK Göteborg att sparka Poya. Cupguldet har sminkat över en säsong som i många delar varit en besvikelse. Smått osannolika elva kryss och bara två segrar. Farligt nära nedflyttningsplatserna. Tycker laget varit en klar besvikelse, men de har även haft lite otur i en hel del matcher med sena mål emot etc. Förtjänat fler poäng än de tagit. Också dragits med skador på sina två viktigaste poängspelare offensivt: Kharaishvili och Söder. Gjort att de inte fått de där enkla målen. Nu är dock truppläget bättre:
- Kharaishvili är med i truppen. Lär väl inte starta, men att han bara finns redo för inhopp är positivt.
- Bjärsmyr är tillbaka - positivt för defensiven. Gör även att Jakob Johansson kan fortsätta på mittfältet - där han spelade i landslaget för inte så länge sedan. Klart bättre där än som mittback.
- Wernbloom har fått ytterligare träningstid att spela in sig.

Sebban Eriksson skadad, Erlingmark avstängd och Wernersson har lämnat. En tänkbar elva ser dock stark ut:
Anestis,
Jallow, Bjärsmyr, Calisir, Tolinsson
Yusuf, Johansson
Sana
Aiesh, Kouakou, Paka

Då finns Kharaishvili redo att hoppa in och göra avtryck.

Även Hammarby är en besvikelse den här säsongen. Nyförvärvet Paulinho har inte kommit in i det på hela säsongen, Tankovic har varit en skugga av den han var 2019, Bojanic har haft det tuffare och Kacaniklic har mest varit skadad (borta igen). Ligger sjua i tabellen och har en bit upp till platserna de vill vara på. Nu kan Europa League bli något av en räddning den här säsongen - har polska Lech Poznan redan på onsdag. Finns skyhög potential i laget, men de har inte fått ut det den här säsongen.

Vi vet att Bajen historiskt inte trivts lika bra på gräs som de gör hemma på Tele2s snabba konstgräs.
Vi vet att en sparkad tränare ofta ger en kortsiktig skjuts i prestationen.
Jag tycker oddsen borde vara jämnare här. Att Blåvitt är såhär pass tydlig underdog känns lite skevt. Lagen har trots allt förlorat lika många matcher - det är inte så att Blåvitt radat upp förluster. Luktar väl lite kryss här (tre av fyra senaste inbördes har slutat oavgjort) och då får vi pengarna tillbaka. Men jag tycker Blåvitt ska ha hygglig chans att brotta ner Bajen här.

This is the stats tab
This is the post tip