Två av Sveriges största klubbar drabbar samman på Ullevi.

IFK Göteborg startade serien ytterst dystert genom att förlora mot nykomlingen AFC Eskilstuna. Därefter har det sett bättre ut, inte minst i 3-0-segern hemma mot Elfsborg. Även om jag inte tror att Elfsborg är en sådan stor skalp som tabellen i nuläget visar. Senast borta mot Kalmar såg det dock betydligt sämre ut och man hade tur som fick 1–1.

AIK har sett stabila ut bakåt, som vanligt, men inte fått till det framåt. I onsdags hemma mot Häcken mönstrade Rikard Norling en ultraoffensiv uppställning med fyra naturliga anfallsspelare på planen, det gav effekt och regerande mästarna segrade med 1-0 mot tufft motstånd. Känslan är att AIK är på gång och börjar få upp farten.

IFK saknar sin skadade stjärna Vibe, Ett stort avbräck som kan vara matchavgörande! Man saknar även Amin Affane (4/0), Junes Barny (4/0), Sebastian Eriksson (0/0) och Nzuzi Toko (3/0).
AIK saknar sin avstängde mittfältare Sebastian Larsson. Gnaget vann båda säsongens möten mot Änglarna med 2-0 i fjol. Jag att bortalaget tar tre pinnar här.

Speltips: 2 - odds 2.25 bet365

This is the stats tab
This is the post tip