Klassikermöte i Allsvenskan väntar på torsdagen när AIK gästar Blåvitt.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.90 hos bet365 .

AIK matchas hårt just nu. Hade två jobbiga matcher mot MFF förra veckan. Spelar dessutom ett fysiskt krävande man mot man-spel. Men tycker det ser rätt spännande ut offensivt med alla nya unga spelare som fått chansen. Senast vilades Goitom från start, räknar med att han är tillbaka här - stort offensivt plus.

I söndagens match mot Malmö gick Per Karlsson sönder i slutskedet. Mittbacksgeneralen haltade runt och tog sig för vaden sista 10 minuterna. "Underkroppsskada" som Norling konstaterade i intervjun efteråt - jag räknar med att han inte är tillgänglig mot Blåvitt. Stort defensivt minus. De matcherna han inte spelat:
- ÖSK i premiären. Då höll AIK nollan, men Örebro skapade 3-4 BRA lägen och borde nätat.
- IFK Norrköping hemma, då det stod 0-4 i halvtid.

Även om Norling försöker förbereda klubben på en tid efter Per Karlsson är han fortfarande den bäste mittbacken i min bok.

Blåvitt blandar och ger. Ställde upp med en defensiv uppställning borta mot Bajen i Svenska Cupen, men kontrade till sig straff + motståndarrött kort., vilket hjälpte till avancemang. Följde upp det med en okej bortapoäng mot Sirius. Är lite tunna på mittbackspositionen där de haft skador och tvingats testa en hel del olika konstellationer redan. Saknar dessutom bäste forwarden Robin Söder pga skada. Mycket positivt dock att Karashvilli äntligen kunde spela senast. Han fick 25 minuter och borde vara redo för fler här. Kommer spetsa till offensiven rejält.

Bortsett premiären mot Elfsborg har båda lagen gjort mål i alla IFK:s allsvenska matcher + cupmatchen mot Hammarby.

Att det är något spännande Atalantainspirerade AIK håller på med är helt klart. Ibland ser det ut som att ett allsvenskt lag aldrig ska kunna skapa något på dem, men så tappar en spelare koncentrationen och det uppstår ett stort hål i defensiven. Tycker det märks att AIK är mer framåtlutade och anfaller med fler spelare än tidigare säsonger.

Så här tycker jag ska vara goda möjligheter för bägge lagen att näta.

Speltips IFK Göteborg vs AIK:
Båda lagen gör mål. 1.90 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip