Göteborgsderby väntar på måndagen.
MItt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

Viktiga poäng på spel. Blåvitt fick visserligen med sig bra resultat från söndagens matcher (HIF och Kalmar förlorade) men behöver nåtgot poäng till för att vara helt säkra på att slippa kvalplats. Häcken jagar DIF + Elfsborg och en Europaplats.

Blåvitt saknar långtidsskadade kreative mittfältaren Paka Lagemyr.
För Häckens del är kreative nyckelmittfältaren Irandust our pga skada.
Ett varsitt offensivt avbräck alltså.

Dessutom saknar Blåvitt Kristopher Da Graca och Calisir pga corona. Ska inte spela så stor roll då de har Bjärsmyr, Erlingmark och Jakob Johansson de kan använda på mittbacksplatserna.

Sedan Rolle Nilsson tog över har Göteborg lagt om sitt spel. Passningsorienterad Poyafotboll är utbytt mot Rolles raka rör. Fokus på defensiv stabilitet och riskminimering. Kontraktet ska lösas, underhållna kan vi bli någon annan gång. Fem av de senaste sex matcherna Blåvitt spelat har gått under 2,5 mål.

Häckens defensiv är en av de bästa i serien. Framåt har de gjort minst mål av topp sex-lagen. Söderlund har inte blivit någon succé som anfallare och finske välmeriterade Tuominen var iskall fram till han skadades. Det har varit ojämnt på Bengtsson, Yasin, Wålemark och Lundberg. Irandust har fått dra ett tungt lass och hans frånvaro lär märkas.

Matchen spelas på hybridgräset och det ska regna och blåsa. Lär inte vara optimala förhållanden. Tror det blir en hel del kamp med spelare som Wernbloom, Erlingmark, Bjärsmyr, Johansson mot Friberg, Bengtsson, Toivio och Ekpolo. Jag tror det här blir en hel del kamp och ställningskrig snarare än en öppen underhållande och chansrik match. Tror underspelet är en bra startposition för en match där jag inte tror något av lagen gör två mål.

This is the stats tab
This is the post tip