"Västkustderby" när Falkenberg reser upp till Göteborg på torsdagen.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget IFK Göteborg. Spelet sitter om IFK vinner med 2+ mål. Push och pengarna åter om det blir uddamålsseger. Förlust om Falken nyper poäng. Spelas hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

Mycket tung söndag för Falkenberg. Att tappa en 2-0-ledning på hemmaplan mot bottenkollegan Helsingborg måste svida rejält. Efter starka fyra poäng de två första matcherna har det blivit blott två poäng de senaste sju. Lägg till att de åkt ur Svenska Cupen. Spelar många gånger helt okej, men saknar offensiv spets som kan omvandla målchanser till mål samtidigt som de bjuder motståndarna på för enkla mål.

Ställs nu mot ett IFK Göteborg som kommer stärkta av att ha löst en sen poäng mot Hammarby i Stockholm. Visst får IFK bara två dagars vila inför den här matchen jämfört med Falkenbergs tre. Men jag tror att Falkenbergs sena poängtapp och IFK:s sena poängräddning jämnar ut det där. Lagen tar med sig annorlunda energi in i den här matchen minst sagt.

Blåvitt har cupfinal mot Malmö om en vecka. Hade jag varit Poya hade jag gått för tre poäng här och roterat in spelare mot Häcken på söndag för att ha toppspelarna fräscha till cupfinalen, som är lagets biljett ut i Europa. Truppen är rätt tunn för dagen då ett par spelare går skadade och en sån som Jakob Johansson inte spelat än (med i truppen för första gången här dock!).

Tycker annars IFK gjorde en bra match mot Hammarby på Tele 2-konstgräset. Skapade tillräckligt med målchanser för att till och med vinna. Är nu tillbaka hemma på Ullevi, där jag tror de kommer göra en bra prestation. De behöver verkligen tre poäng och är bättre än att ligga och sladda på tolfte plats. Tycker IFK har så pass skickliga kontringsspelare att om de väl vinner så bör de ha bra möjligheter att kontra in ett matchavgörande mål. Skulle det landa på uddamålsseger ändå får vi pengarna tillbaka, vilket känns okej.

Speltips: IFK Göteborg asian -1. Bethard , FastBet eller SpeedyBet

This is the stats tab
This is the post tip