Blir ett överspel för min del i derbyt mellan Blåvitt och Gais. Över 2,5 mål spelas.
1.72 hos LeoVegas , Unibet och 888sport .

Intressant och hett derby som som spelas på Bravida Arena. Första gången de här båda lagen möts sedan 2012. Kommer vara utsålt, hetsigt och prestigefyllt på planen. Det här är en match som betyder oerhört mycket för bägge klubbarna.

Blåvitt vann öppningsmatchen mot Nyköping med 2-0, men såg allt annat än övertygande ut då.
Gais föll med 2-1 mot Örebro efter att ha stundtals sett helt okej ut.
Det utgångsläget gör att Gais måste vinna här för att ha chans på avancemang. Även Blåvitt bör vinna för att ha så bra utgångsläge som möjligt inför gruppfinalen i Örebro kommande helg. Även om kryss faktiskt är helt okej då ÖSK oväntat föll mot Nyköping.

Bägge lagen har problem i backlinjen:
Angelin (sommarnyförvärv från Häcken som startade förra helgen), Nicklas Andersén (21 starter i fjol), Aiden Harvey, Carl Nyström (27 starter i fjol) och Emil Wahlström är frågetecken hos Gais. Gamle Häckenveteranen Wahlström är nog närmast spel, men han fick å andra sidan vila från ÖSK-matchen då han inte hunnit träna med laget särskilt mycket.

Blåvitt saknar Carl Starfelt och har frågetecken på Robin Söder.

När motståndet heter Gais och inte *insert allsvenskt övre halvan-lag* har IFK Göteborg en okej offensiv tycker jag:
Kharaishvili, Karlsson-Lagemyr, Barny, Affane och Sebastian Ohlsson borde kunna såra det här Gais-försvaret - som såg ganska virrigt ut mot Örebro. Samtidigt har Gais vasse strikern Hamidovic i laget och i veckan blev nyförvärvet Ašćerić (Serbien) spelklar.

Blåvitt har en ambition att hålla boll och vara spelförande, men har inte materialet för att kontrollera matchbilder fullt ut ens mot motstånd av Gais-kaliber. Dessutom brukar det kunna bli en del naiva bolltapp i fel lägen för Blåvitt. Tror på bra chans för bägge lagen att näta här - och att vi inte stannar på 1-1.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen - odds 1.72 hos LeoVegas , Unibet och 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip