IFK Göreborg-Sundsvall på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Finns till bra odds hos LeoVegas eller Unibet .

Vårens succéspoling Benjamin Nygren är såld. Lasse Vibe är avstängd. Karlsson-Lagemyr skadades senast. Sebastian Ohlsson missade förra helgens match pga skada, han är out även här. TUNGA offensiva avbräck för Blåvitt, som kändes väldigt tama i återstarten (0-0 mot Östersund). Tycker dessutom laget tappade lite vad gäller offensiven i slutet av vårsäongen. Mållösa i tre av de fyra sista matcherna före uppehållet.

Ser samtidigt rätt stabila ut bakåt. Släppte knappt till en målchans mot Östersund och har bara släppt in 12 mål totalt sett. Hållit nollan i fyra av sex hemmamatcher.

Sundsvall sålde som bekant Linus Hallenius inför återstarten. Ett massivt offensivt avbräck för ett lag som haft svårt att göra mål hela våren. Den vassaste offensiva poängspelaren som finns kvar i truppen är Maic Sema. Han är en okej ytterforward, men absolut ingen allsvensk toppspelare. Jag är rätt säker på att Sundsvall kommer ha oerhört svårt att göra mål så länge inte Linus Hallenius ersätts. Blev mycket riktigt 0-0 i återstarten för deras del. Midnattsmatchen mot AFC var en bedrövligt seg historia och Giffarna såg så trubbiga ut som befarat utan Hallenius.
EDIT: Under fredagen uppdagades att skadeläget förvärrats: Maic Sema är out, vilket även David Myrestam är. Att Sema är out är bara bra för underspelet.

Blåvitt har under våren varit som bäst när de fått ställa om på motståndarnas misstag. I det spelet har Lagemyr varit helt central som kreativ kraft. Jag tror inte IFK kommer få särskilt många omställningar av den typen mot Sundsvall och när de får det kommer "Pakas" klass saknas. För Sundsvall är varje match viktig just nu då de är indragna i bottenstriden på allvar. Tror därför de kommer uppträda rätt så defensivt i den är typen av bortamatcher.

Tror inget lag gör två mål här.
1-0/1-1/0-0 känns troligt.

This is the stats tab
This is the post tip