Blåvitt tar emot GIF Sundsvall på söndagen.
Mitt speltips: IFK Göteborg vinner (rak etta).
1.60 hos Betsafe och Nordicbet .

Rolle Nilssons Blåvitt slog Sandviken i premiären med 4-3. Lite av en missräkning att endast vinna med ett mål mot gruppens på pappret svagaste lag såklart. Gör att IFK troligen kommer behöva slå Norrköping i sista matchen för att avancera. Men då måste de såklart vinna här också.

Det borde IFK ha goda chanser till. Sundsvall är ett bra Superettanlag på pappret, de kommer säkert hugga på platserna som ger (chans till) allsvenskt spel. Men de imponerade inte särskilt mycket på mig i cuppremiären mot Norrköping. Drog visserligen på sig ett rött kort tidigt, men även fram till dess var det rätt trögt. Peking var klart mycket bättre än Giffarna. En sån som Hallenius såg dessvärre ut att vara ur form fortsatt. Han och Engblom måste vara sylvassa om laget ska ha en bra säsong, för försvaret är inte särskilt starkt på pappret.

Tror en sån typ avmotståndare passar Blåvitt rätt bra. Startelvan i årets första tävlingsmatch innehöll kanske inte supermycket kreativitet med Wernbloom + Yusuf som centrala mittfältare, Seb Eriksson som vänsterback och nye Norlin som högerspringare. Därför tror jag en välorganiserad och defensivt skicklig motståndare hade passat Blåvitt väldigt dåligt. Jag tror Sundsvall, som också måste vinna för att greppa minichansen de har till avancemang, kommer bjuda upp till spel här. IFK vann knappt bollinnehavet mot Sandviken och det är tydligt att Rolle Nilsson står för ett annat spel än passnings-Poya.

Men Blåvitt borde ändå ha tillräckligt med klass för att slå ett lag som Sundsvall. För dagen tycker jag inte det är några mil i skillnad mellan ett Norrköping som bygger om truppen rejält och Blåvitt. Norrköping stod i 1.45-1.50 vid matchstart mot Sundsvall, då känns det högt att Blåvitt ska ha 1.70+ på rak seger. Det är ett högre odds eller i paritet med vad Blåvitt stod i vissa hemmamatcher i Allsvenskan i fjol. Det är väl lite att jämföra äpplen och päron, men tycker ändå det säger någonting. Sundsvall är ett bra Superettanlag, men knappast så att de väntas jogga hem den serien. I Allsvenskan hade de varit klar favorit att åka ut.

Speltips: Rak seger på IFK Göteborg. 1.60 hos Betsafe och Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip