Tar IFK Norrköping i tisdagens friendly mot J Södra.
Spelar själv till 1.83 på måndagskvällen, utan att ha sett Pekings trupp. Jag utgår dock från att de spelar med ett rätt så starkt lag. Varför?

Jo, Peking är nyligen hemkomna från träningsläger där det blev tre matcher och tre kryss. Blandade prestationer och motstånd. Var spellediga i helgen som gick, så det här är genrepet inför lördagens cupmatch. Cupmatchen spelas hemma mot Helsingborg och det får man säga är en relativt tuff batalj med tanke på vad andra lag har i tävlingspremiären. Senaste träningsmatchen blev dessutom en märklig historia: motståndarna fick en utvisning, planen var hoppig och vinden blåste.

Utgår därför från att IFK kommer ställa en relativt stark elva på benen här för att få en ordentlig genomkörare inför cupen. Det 3-4-3-system som nötts under försäsongen behöver spelas in. Det här är sista chansen till det.

Tänkbart lag:

Mitov-Nilsson
E Smith, Andreas Johansson, Fjöluson
Linus Wahlqvist,Thern, Sjölund, Gudi
Moberg-Karlsson, Kalle H, Jordan Larsson

Finns ändå relativt starka kort på bänken eller som startalternativ:
Dagerståhl, Gerson, Alex Jakobsen och Vall.

Peking känns allmänt rätt spännande med Jordan Larsson som en krydda till anfallet där fjolårets skytteligavinnare Kalle Holmberg och den av potential fyllde Moberg-Karlsson redan finns. Simon Thern kan säkerligen bli bra även han vid kontinuerlig speltid.

Såg J Södra mot Reus Deportiu och visst var det ett rätt bra lag de mötte (förlust 3-1). Smålänningarna såg dock svaga ut och känslan är att de får det relativt tufft i år. Gojani, Calisir, Stefan Karlsson och Kozica är tunga tapp för en trupp som redan i år var svag. De som blev kvar i truppen känns knappast som klasspelare som kommer göra stor skillnad i Superettan. Fortfarande beroende av Thelin är min känsla. Har en del ombyggnad att göra den här säsongen då Wålemark ska ta över efter Jimmy Thelin också. Här får de dessutom klara sig utan nyförvärvet Jakob Orlov och skadade backen Joakim Karlsson.

Tänkbart lag:
T. Thelin - Fredrik Olsson - Tegebäck
A. Jallow - A. Al-Ammari - F. Fendrich - J. Svensson
A. Liljenbäck - Erik Moberg - T. Siwe
F. Pettersson

Även J Södra ska in i cupspel i helgen, så de måste, precis som IFK, ha ett öga riktat på vad som komma skall. Matchen spelas på Östgötaporten, så det går att argumentera för att Peking har viss hemmaplansfördel här. Tycker IFK ska ha goda möjligheter att vinna mot J Södra då det skiljer minst en klass mellan lagen. Även om Peking skulle välja att rotera en del tycker jag att de har såpass stor bredd att de ska klara av att vinna här.

This is the stats tab
This is the post tip