Sista omgången av Superettan och ett bra läge att knyta ihop Degerfors-säcken för säsongen. Kladdat på dem tre gånger hittills under 2017, inget haveri än, och både tror och hoppas att det kommer att hålla sig över sista rundan också.

Inget utav lagen har någonting att spela för utöver hedern. Vilket brukar kunna leda till att det inte är lika noggrant i försvarsspelet som om det står livsviktiga poäng på spel.
Nu har Degerfors förvisso ändå haft spjällen öppna både framåt och bakåt de senaste veckorna. Två ytterst trevliga överspelsmatcher att blicka tillbaka på.

Degerfors v Syrianska 3-3
Ljungskile v Degerfors 2-4

Överspelen (2,5) i de bägge matcherna klara långt innan folk druckit upp sitt första kaffe.
Det svänger om Degen för dagen, minst sagt.
Nu kan de dessutom spela ut för första gången på länge utan att ha ett mordormörkt hot om farliga streck att vara livrädda för. Nog borde det fortsätta svänga om värmlänningarna.

Tre gånger tidigare har dessa lag möts i Superettan, två i fjol - och så en nu i våras. Trevliga siffror överallt.

Degerfors v Frej 2-2
Frej v Degerfors 2-2
Degerfors v Frej 4-0

Inte tråkigt en enda gång.

Det har också anordnats en större supporterresa från Degerfors för att säga tack och adjö för den här säsongen. Att bortaspelarna inte vill lägga sig ned och strunta i det här när de får sådan uppbackning hemifrån, det tar jag som en självklarhet. Och då inte genom att kriga till sig 0-0 - utan då hellre 3-3. För det är så vi känner Degerfors för dagen.

2-2 har varit gångbart tidigare. Jag ser det faktiskt som ett troligt resultat även den här gången ...

This is the stats tab
This is the post tip