Inter och Milan gör upp i en het cupsemi på tisdagen.
Mitt speltips: Inter rak seger (ordinarie tid).

Första matchen var en chansfattig historia som slutade 0-0. Sedan dess har Inter åkt ur CL och de här lagen kämpar nu "bara" om ligatitel + cupen. Inter hade en svag period i februari och mars, men lyckades slå Juve borta och har därefter två klara segrar mot sämre motstånd. Är favorit i titelracet då de har allt i egna händeer så länge de vinner den match de har tillgodo på Milan. Det tycker jag är helt i sin ordning då jag ändå håller Inter som det bästa laget i Italien.

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen (två kryss och en Milanseger). Tycker Inter längre stunder haft mer grepp om matchbilderna men där Milan haft lite medstuds. Som i senaste ligamötet när Milans kvittering föregicks av en tveksam situation som mycket väl hade kunnat bli frispark (Girouds Alexis Sanchez-tackling). Borde vara dags för Inter att få lite med sig i ett möte.

Jag har varit inne på det tidigare gällande Milan; de har sprungit lite väl bra och många gånger fått med sig segrar i jämna matcher. Senaste tiden har de hackat sig fram och framför allt haft det svårt med målskyttet. Att Zlatan fallit ifrån som alternativ gör att laget är beroende av Giroud. Han är bra, men ojämn. Grym som andreforward men för mig ingen som kan bära ett topplag över en hel säsong. Lite för beroende av att ett par spelare gör det bra, har ingen superbredd precis.

Då tycker jag Inter har fler potentiella matchvinnare samtidigt som försvaren är ungefär lika bra. Tror Inter visar att de är det något bättre laget här och vinner.

This is the stats tab
This is the post tip