Irland:

Irland kliver in i EM-kvalet efter att ha stått över i första rundan och man står inför en minst sagt klurig utmaning i en kvalgrupp med Frankrike, Nederländerna, Grekland och Gibraltar. Inför matchen har förbundskapten en smula motsägelsefullt efterfrågat från sitt lag att visa ”fire and ice”. Kenny har också varit tydlig med att Irland inte kommer göra några stora avkall på sitt sätt att spela fotboll, även om det är VM-finalisterna som står för motståndet, utan att man kommer fortsätta försöka kontrollera bollen via possessionfotboll snarare än att förändra tvärt i ett försök att undvika ”a slow death”, som Kenny uttrycker sig.

I stället för att kliva in i kvalspelet förra veckan lirade Irland en träningsmatch mot Lettland, där man vann med 3-2 – ett kanske inte helt övertygande resultat när man nu ska ta sig an Frankrike. Robbie Braduy, numera hemmavarande i Preston North End, fick axla lagkaptensbindeln i Seamus Coleman och skadefrånvaro. Anmärkningsvärt annars från matchen senast är att Brightons unge anfallsförmåga Evan Ferguson direkt kastades in från start – och 18-åringen gjorde mål direkt.

Irland är dock starka på hemmaplan, där man gått 14 raka utan förlust – men här kommer man få bekänna färg.

Frankrike:

Kunde nog knappast hoppas på en bättre start på EM-kvalet än 4-0-överkörningen mot gruppens på förhand tuffaste motståndare Nederländerna. Antoine Griezmann gav fransmännen ledningen direkt i matchinledningen och innan matchklockan tickat upp till 8 minuter hade Dayot Upamecano utökat till 2-0. Därefter klev Frankrikes nye lagkapten Kylian Mbappé fram med två mål som definitivt avgjorde matchen och gav Les Bleus en smakstart på kvalspelet.

Vid det här laget är vi väl medvetna om vilken kvalitet som vinterns VM-finalister Frankrike besitter och trots att spelare som Raphaël Varane, Karim Benzema och Hugo Lloris avslutat sina respektive landslagskarriärer tycks Frankrike inte vara ett svagare lag. Mike Maignan tog plats mellan stolparna och räddade i slutminuterna en straff från Memphis Depay, på mittbackspositionen har Frankrike en hel drös alternativ av yttersta snitt och Benzema har ju, av olika anledningar, inte varit en del av den franska framgångssagan de senaste åren.

Eintracht Frankfurts succéman Randal Kolo Muani tog plats i den centrala anfallsrollen, där veteranen Olivier Giroud även finns att tillgå ifall Deschamps vill skaka om i truppen. Under landslagssamlingen har Wesley Fofana och William Saliba tvingats dra sig ur på grund av skador, men mittbackspositionen är stjärnfylld med namn som Upamecano, Ibrahima Konaté, Jules Koundé etc.

Irland hemmastarka – men Frankrike tuff nöt att knäcka

Irland har förvisso gått 14 raka utan förlust, men det här kommer bli en ruggigt tuff utmaning för Stephen Kellys Irland. Frankrike vann i imponerande stil med 4-0 mot Nederländerna senast, men trots fyra måls segermarginal och ett nästintill oöverträffat spelarmaterial talang- och kvalitetsmässigt brukar Les Bleus under Didier Deschamps inte alltid bjuda på klang- och jubelföreställning, utan framgångarna bygger snarare på en trygg defensiv som färgas av att man blixtrar till med den enorma individuella kvalitet man besitter. Irland får det tufft här. Frankrike att vinna och hålla nollan finns till 2,08 hos Pinnacle . Frankrike -1.5 finns även till 1,98.
This is the stats tab
This is the post tip