SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Mycket viktig match för Hamréns Island när de tar emot Rumänien på torsdag.
Mitt speltips: Island vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
Odds 1.83 hos bet365 .

De sista EM-biljetterna ska delas ut. Vinnaren här ställs mot vinnaren mellan Bulgarien och Ungern (den matchen spelas om en månad). Så det här är som en semifinal.

Matchen spelas i Reykjavik. Så Island får en viss hemmaplansfördel av det. Är inte många lag som kan åka till Islands fem-sex-gradiga temperatur och bara vinna. Island har visserligen förlorat en del matcher sedan Hamrén tog över. Men vi ska komma ihåg att de (tack vare fina resultat under Lagerbäckeran) spelat i a-gruppen i Nations League. Storförluster mot lag som Belgien och Schweiz är inte så mycket att säga om. Har oftast varit bra med på hemmaplan i de matcherna, så sent som förra månaden höll de 0-0 mot England in på stopptid. I EM-kvalet föll de två gånger mot Frankrike och borta mot Albanien. Annars tog de poängen det går att förvänta sig. I tävlingsmatcher har de förlorat hemma mot Schweiz, Belgien, Frankrike och England de senaste åren. Det är toppnationer som är en klass bättre än vad Rumänien är. Så de är helt klart svårslagna.

Rumänien såg vi i Sveriges grupp i EM-kvalet. Segrar mot Färöarna och Malta är väl i sin ordning, men de föll i alla fyra matcherna mot Sverige + Spanien samtidigt som de dubbelkryssade mot Norge. Inga superresultat där. I förra månadens Nations League kryssade de hemma mot Nordirland medan de bortaslog Österrike. Svårvärderat. Jag blev inte så imponerad av hur laget uppträdde i EM-kvalet. Tycker Sverige vann rätt så bekvämt i bägge matcherna. Talanger med förpliktande namn som Hagi och Puşcaş har inte riktigt lyft än.

Tänkbara elvor:
Halldorsson; Pallson, Harnason, Ingason, Skulason; Gudmundsson, Bjarnason, Bodvarsson, Traustason; Sigurdsson; Sightorsson.

Rumänien:
Tatarusanu; Hanca, Chiriches, Tosca, Bancu; Stanciu, Cicaldau, Maxim; Hagi; Puscas, Alibec.

Rumänien har väl det något bättre laget på pappret. Men Island borta är ingen lätt uppgift. De är hårt arbetande och samspelta. Hade matchen spelats i Rumänien hade jag backat upp dem, men nu har Island hemmaplansfördel, då tror jag inte islänningarna förlorar. Nog rätt stor kryssrisk i en så här viktig match, då får vi tillbaka insatsen. Borde räcka långt.

Speltips: Island vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Odds 1.83 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip