Sveriges OS-väg blev betydligt krokigare av den dramatiska, sura förlusten mot Spanien på Gamla Ullevi, där Spanien avgjorde på straff i slutminuterna. Nu är Peter Gerhardssons lag piskat att vinna återstående matcher.

Italien:

Italien har inga goda minnen från senast man mötte Sverige, i gruppspelet i sommarens fotbolls-VM. Den gången körde Sverige fullkomligt över Italien och vann med hela 5-0 efter att Italien fallit samman efter Amanda Ilestedts ledningsmål i första halvlek, trots att italienskorna inlett matchen imponerande och tagit initiativet.

Det är dock ett helt annat Italien som Sverige ställs mot den här gången. Italien har bytt förbundskapten och Andrea Soncin har inlett Nations League-spelet positivt med en tung 1-0-seger borta mot Schweiz där Arianna Caruso gjorde matchens enda mål. Nya förbundskapten Sancin ställde upp i en 4-4-2-formation med ett par förändringar från tidigare, med några spelare som nobbats under Milena Bertolini välkomnats in i värmen igen.

Sverige:

Förutsättningarna är enkla: Sverige måste bli gruppetta för att tampas om de två kvarvarande OS-platserna. De utsikterna är förstås tuffare efter öppningsförlusten mot Spanien, och kräver nog att Sverige vinner resterande matcher. Jag tycker annars Sverige stundtals gjorde en uppmuntrande insats mot världsmästarna Spanien även om Sverige kammade noll efter Zecira Musovics tavla och stopptidseländet när Amanda Ilestedt fick syna det röda kortet och Mariona Caldentey kunde sätta 3-2 till Spanien i minut 96.

Ilestedt är avstängd här, vilket förstås är ett rejält avbräck. Ilestedt gjorde ju två mål senast Sverige mötte Italien och är alltid ett hot på fasta situationer. Hon har ersatts i truppen av Linköpings Emma Östlund.

Italien ska inte underskattas

Italien ska inte underskattas, det visade man i matchinledningen mot Sverige i sommarens VM där Italien började klart bäst innan Sverige tog sig in i matchen och kunde vinna med klara 5-0. Italien kan mycket väl gå en ljus fotbollsframtid till mötes, men världsettan och VM-bronsmedaljören Sverige ska ändå vara numret större. Sverige är piskat att vinna – det är bara tre poäng som gäller – och det tror jag Gerhardssons gäng löser, även om det inte lär bli några 5-0 denna gång. Raka tvåan finns till 2,20 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip