Tar X2, dubbelchansen, i premiärmatchen mellan J Södra och Halmstad.
Vinst eller oavgjort för HBK och spelet sitter.
1.80 hos bet365 .

I fjol slutade de här lagen femma (Halmstad) och elva (J Södra). Känslan är att bägge lagen har goda chanser att gå bättre den här säsongen. Bägge lagen har rätt stabila trupper och har redan imponerat i Svenska Cupens gruppspel.

J Södra har fortfarande en kärna av spelare som var med klubben i Allsvenskan för ett par år sedan: Tommy Thelin, Fendrich, Tom Siwe, Daryl Smylie och Jesper Svensson för att nämna några. Här får de dock klara sig utan anfallsstjärnan Jakob Orlov (bekant från Gefletiden). Finns även frågetecken för U21-landslagsmannen Alexander Jallow.

– Vi kan vara ärliga och säga att det är ju exakt 70 procent av våra mål under försäsongen i de två så det vore bra om vi fick med dem. Men vi får se. Annars är vi friska och det ser ganska bra ut, säger tränare Brännström.

Orlov, som gjorde matchens enda mål i genrepet mot Norrby, är alltså inte med i den uttagna truppen.

Ingen som följer svensk fotboll har väl missat att Andreas Johansson gått till Halmstad. Veteranen har varit en av allsvenskans bästa mittbackar de senaste fyra-fem säsongerna. Fantastisk ledare och håller fortfarande bra klass för den här nivån. Med honom i truppen sätts en prestations-standard som över tid kommer hjälpa laget att hitta tillbaka till Allsvenskan. Utöver honom har laget fått in Joel Allansson (senast i danska Randers, men för många säkert bekant från tiden i IFK Göteborg), målgaranti i skyttekungskandidaten Sadat Karim och ett par spelare till. Även Dusan Djuric, klasspelare på den här nivån när han är hel, har anslutit.
I truppen finns även rutin i framför allt de bakre leden: Peter Larsson och Jesper Westerberg.
Finns konkurrens helt enkelt - för mg är HBK ett givet topplag. Startade såhär i genrepet mot Elfsborg:

Malkolm Nilsson, Jesper Westerberg, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson, Pontus Silfwer, Joel Allansson, Oscar Petersson, Höskuldur Gunnlaugsson, Sadat Karim, Emil Tot Wikström.

HBK har redan visat i cupens gruppspel att de blir svåra att besegra: Kryss uppe i Östersund, vinst mot Sirius och kryss mot AFC (förlängningsförlust sedan). Därefter kryss mot Falkenberg och vinst i genrepet mot Elfsborg. Tror Halmstad med Andreas Johansson som ledare blir svåra att göra mål på och därmed väldigt svårbesegrade i den här serien. Helsingborg förlorade tre matcher av 30 i fjol, kan faktiskt se HBK landa på något som bara är snäppet sämre den här säsongen.

Kryss är nog helt okej för bägge lagen här och då sitter ju x2. Tror dock Halmstad mycket väl kan sno med sig alla tre poäng hem också - hursomhelst svårt att se hallänningarna förlora.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip