Två riktigt formsvaga lag där poäng nästan känns avgörande för gästernas del.

Senaste möten
Helsingborg - Jönköping Södra 2-2

Superettan
7. J-Södra 18 6 6 6 29:32 -3 24
15. Helsingborg 18 4 5 9 17:23 -6 17

J-Södra hemma
9 5 1 3 16:12 4 16

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Örebro SK - J-Södra 3-0

Celic - Berntsson, Eriksson, Ben Lamin - Engdahl, Nikolic, Adrian, Moenza - Book, Zekovic, Silverholt

Avstängd: August Karlin

HIF borta
9 2 3 4 9:11 -2 9

Formen
V, F, O, F, F

Senaste match
Västerås SK - Helsingborg 3-2

Joelsson - Vagic, Weberg, Hellman, Bengtsson - Acquah, Hellborg, Kjellnas - Ring, Muhsin, Al Hamawi

J-Södra i ännu sämre slag?

Efter försäljningen av Pashang Abdulla till Degerfors har J-Södra inte varit i närheten lika bra som innan. Försvarsspelet har varit svagt hela säsongen och det är en vass offensiv som räddat upp och därmed gjort att J-Södra kunnat ligga på den övre halvan av tabellen. Men nu har något hänt. Laget fortsätter släppa till både målchanser och enkla mål, men har betydligt svårare att göra egna framåt. Laget har fyra raka förluster med endast ett gjort mål.
1-2 mot Utsikten, 0-4 mot Öster, 0-2 mot Utsikten och 0-3 mot Örebro senast. Det var inget snack där egentligen. Visst, J-Södra har fått in några nyförvärv som kan växa in i det under hösten. Engdahl, Zekovic och El Kabir - men här och nu är de inte inkörda eller i full form.
Helsingborg kollapsade mot Västerås SK senast. Deras 2-0-ledning i halvtid var inte direkt välförtjänt och speglade inte matchbilden som VSK dominerade. Men man hade kanske lite otur med en tidig straff emot sig i andra halvlek som går att diskutera och därefter malde VSK bara på och förbi.
HIF hittar sätt att förlora på och har nu torskat tre av sina fyra senast matcher. 1-1 borta mot Utsikten som någorlunda positivt.
HIF har fått in anfallaren Lima som hoppade in senast, mittfältaren Cole Alexander och Pavle Vagic från Hammarby. Det känns som tre rätt vettiga värvningar och min känsla är att HIF kan få till det här mot ett J-Södra som läcker bakåt och har problem i sin offensiv. HIF har tillräckligt bra spelare för att kunna göra enskilt starka prestationer även om det kollektiva spelet fortsatt är undermåligt, särskilt speluppbyggnaden.

SPELTIPS
Jag spelar HIF draw no bet till 2.10 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip