Speltips: Jönköping Södra - Västerås

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-07-23 19:00
Land: Sverige
Liga: Superettan
Odds: 1.65
Tips: 1
Returmöte i Superettan när Västerås gästar J Södra.
Mitt spel: Jönköping Södra att vinna matchen – ger strax under 1.70 hos SpeedyBet. Tror även att J Södra att göra över 1,5 mål är ett bra spel. Det spelet sitter om hemmalaget gör två eller fler mål.

De här lagen möttes i Västerås som sagt förra veckan. Matchen slutade 2-2 då. Spelmässigt var det väl ingen höjdare, men det skapades faktiskt en hel del målchanser och jag tycker nog J Södra hade snäppet vassare lägen sett över 90 minuter. Kryss var väl okej dock. Här tror jag på hemmalaget:
- De har fördel av hemmaplan och matchen spelas på gräs (VSK spelar på konstgräs på sin hemmaplan). Västerås är 1-3-2 på gräs den här säsongen.
- J Södra är starka hemma (5-1-1 med målskillnaden 11-3).
- Västerås har två avstängningar (Berisha och Tronét). Framför allt Filip Tronét, som gjort fem mål hittills och därmed är lagets bäste målskytt, är ett jobbigt avbräck. Inte minst då jag håller nykomlingen Västerås som ett av de svagare lagen i serien vad gäller truppbredd.

Var inne på följande om VSK inför matchen i förra veckan:
"Känslan är att de fått med sig billiga mål i en del matcher och att de kommer göra färre mål andra halvan av säsongen. Är också ett av lagen som har lägst xG-siffra i serien enligt min källa. Har alltså inte skapat jättemånga och/eller kvalitativa målchanser ur ett längre perspektiv. Är ett av lagen som kommer till minst antal skott per mål/match i serien. Defensivt är VSK okej, även om de kanske förlitat sig väl mycket på keepern Fagerström (bäst i serien under våren?) stundtals."

Jag tror att VSK kommer gå en tuffare "höst" till mötes. De har undvikit förlust i många matcher (sju kryss) där de spelmässigt varit sämre. Bör väl kunna undvika att bli alltför indragna i bottenstriden, men jag tror det blir färre poäng än under våren.

J Södra är tunga att möta. Tycker de saknar kreativitet på mittfältet, men de har ett par vassa pjäser (Orlov och Hamidovic) i anfallet och är svåra att göra mål på. Smyger med strax bakom toppen och har nog ett rätt bra läge att hugga på en allsvensk kvalplats åtminstone. Min känsla är nämligen att det borde gå att få ut mer av den här truppen, som jag i grunden tycker ska vara en av de bättre i serien. Dragits med en del skador under våren, men det börjar se bättre ut. Ska laget ha chans på allsvenskan 2020 måste en sån här match vinnas.

Har en avstänging på Jallow, men borde kunna hantera det rätt skapligt.

Det skiljer bara fem poäng mellan de här lagen i serien just nu när vi är halvvägs in i Superettan. Men min känsla är att det kommer skilja mer än tio när säsongen summeras. Jag tycker nämligen J Södra ska vara en klar klass bättre. På hemmaplan ska de ha bra chans här.

2-0?
  Jönköping Södra - Västerås
Spela på Speltips Jönköping Södra - Västerås
Polsater - 22 Juli 2019 - 08:30
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
tallipoika - 2019-07-23 09:58

Hej, var har du hittat Superettan xG-statistiken?


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming