Inter gick käpprätt. Bara att ursäkta sig för den. Tar nya tag redan i kväll förhoppningsvis. "Framtidens fotboll" är död och Hammarby spelar en mycket mer cynisk fotboll numera. Har resulterat i mindre svängiga matcher och jag tror det blir tajt om segern på Stadsparksvallen i Jönköping.

Vårens möte
Hammarby - J-Södra 1-1

Allsvenskan
9. Hammarby 21 6 8 7 33:34 26
12. Jönköping 21 6 7 8 25:32 25

J-Södra hemma
10 4 4 2 10:11 16

Formen
F, V, F, F, V

Senaste match
Norrköping - J-Södra 5-1

Bajen borta
10 2 3 5 13:18 9

Formen
O, O, V, O, V (under 2,5 i fyra senaste matcherna i Allsvenskan)

Senaste match
Hammarby - Örebro 1-1

Yes, Hammarby har lämnat Nannes påstådda fotbollsrevolution mot klassiskt rakt spel. Tycker det var helt rätt med tanke på att det höll på att gå åt helvete. 0-3 hemma mot AIK blev botten, men därefter är Bajen obesegrat i sex raka matcher i serien. Av dessa har fem gått under 2,5 mål. Man spelar inte lika riskabelt och mittbackslåset Aidoo-Boo Wiklander har blivit en hit. Kommer från ett riktigt surt poängtapp hemma mot ÖSK där förre Bajenspelaren Nahir Besara skruvade in kvitteringen på tilläggstid (1-1). Nya tag i kväll och i besöket på Stadsparksvallen. Backlinjen med Birkir-Aidoo-Boo Wiklander-Solheim har bara släppt in två mål på sex senaste matcherna i Allsvenskan.

J-Södra har imponerat stort med tanke på hur begränsat spelarmaterial laget besitter. Succén kan till stora delar tillskrivas kollektivet som tränaren Jimmy Thelin byggt upp. Just på senare har man haft problem med försvaret. Östersund avgick med 3-0 i ryggen från Jönköping, sedan åkte J-Södra till Malmö och piskades med 4-1. Mellanlandade hemma med att slå Elfsborg med 1-0 innan senaste omgångens överkörning i Norrköping. Svenska mästarna var galet effektiva och vann med 5-1 efter att sanslöst nog ha haft 5-0 i paus. Ingen vågad gissning att J-Södra kommer lägga stor vikt att komma in i försvarsspelet här i kväll. Samtidigt är Bajen inte lika spetsiga som varken Östersund, Malmö eller Peking. J-Södra har snåla 10-11 i målskillnad där hemma, medan Bajen bara gjort 13 mål på tio bortamatcher.

J-Södra hade Fredric Fendrich på mitten avstängd mot IFK Norrköping. Detsamma gällde Alex Portillo. Båda är tillbaka i kväll vilket betyder att J-Södra har ordinarie manskap tillgängligt. För Bajens del är det som vanligt silenzio stampa kring truppen. Släpps aldrig på hemsidan utan bara precis inför avspark. Kan tänkas att Pa Dibba förtjänar en chans från start. Smarason eventuellt tillbaka, men redo för start?

SPELTIPS
J-Södra kommer lägga prio på att sätta sitt försvarsspel igen och Hammarbys backlinje har varit väldigt stabil på sistone. Tror därför att matchen kan gå under 2,5 mål precis som i våras och som i hela 8/10 av J-Södras hemmamatcher på gräset den här säsongen. Finns till fläskiga 2,00 hos Bwin (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip