Det spelas ett helt öppet möte mellan två av världens bästa fotbollslag på Juventus Stadium där Juventus tar emot Barcelona i Champions League. Förutsättningarna är enorma och det kan mycket väl bli en historisk match, på alla sätt och vis. Båda lagen har haft en svag form i ligaspelet, men båda lagen är också experter på att studsa tillbaka och resa sig och därefter göra sagolika insatser. Marknaden har inget lag som favorit, vilket går att förstå. Min känsla är att vi bjuds på underhållning och en målfest.

Inför matchen är det Cristiano Ronaldo som har fått mest rubriker i media då det är oklart om han kommer till start här - på grund av Covid 19. På sociala medier har under tiden Ronaldo lagt upp videos där han tränar hårdare än någonsin, så alla möjliga spekulationer är igång. I båda lagen finns det gott om storstjärnor som är villiga att göra sitt livs bästa match. De offensiva krafterna är enorma och när båda lagen dessutom har avbräck i sina backlinjer lutar detta starkt mot att bli en målrik tillställning.

Juventus säsong har ännu inte varit helt lysande, eftersom laget har haft svårigheter med att vinna sina ligamatcher. Efter fem omgångar är de fortfarande obesegrade, men det har bara blivit två vinster totalt. I snitt har de gjort två mål framåt och släppt in ett mål bakåt, per match - om man nu väljer att räkna med 3 - 0 seger över Napoli som kom på en walk-over (där Napoli spelarna aldrig dök upp till matchen). Självklart har Ronaldos frånvaro påverkat, men laget har ändå nätat i samtliga matcher i Serie A.

Juventus har även nätat i Champions League, där Alvaro Morata gjorde lagets båda mål i 2 - 0 segern borta mot Dynamo Kiev.
Senast gjorde även Dejan Kulusevski mål när Juventus spelade 1 - 1 hemma mot Verona. Med eller utan Ronaldo gör Juventus mål. Problemet är defensiven där Giorgio Chiellini har skadat sig, Matthijs de Ligt har varit skadad hela säsongen, samt att Alex Sandro också är borta. Ersättarna har inte riktigt motsvarat förväntningar och ställt på prov när Barca gästar dem.

Allting började så bra för den nya managern Ronald Koeman, som med Barcelona lyckades slå Villarreal med 4 - 0 och Celta Vigo med 3 - 0. Men som vanligt, nuförtiden, är det mycket tjafs kring allt möjligt i Barcelona. Under de kommande tre matcherna lyckades Barcelona endast plocka en pinne totalt. Senast bjöd Barcelona på lite underhållning och försökte spela en attraktiv fotboll men förlorade El Clasico med 1 - 3 mot ärkerivalen Barcelona. Det finns bara en väg att gå fortsättningsvis - uppåt!

I Champions League har Barcelona tagit en storseger över Ferencvaros med hela 5 - 1. Även Barcelona har haft problem i sitt försvarsspel, där, först och främst målvakten Marc-Andre ter Stegen har varit skadad och missar även denna match. Gerard Pique blev utvisad mot Ferencvaros och missar matchen. Ersättare Ronald Araujo kommer att få stora problem. Därutöver är även Philippe Coutinho skadad, men framåt finns det fullgoda ersättare - med Messi, Griezmann och Fati på topp. Vilken trio!

Det som imponerar mest på mig med stormakter som Juventus och Barcelona är att de ständigt har en förmåga att hitta nya krafter, efter dåliga insatser, resa sig och prestera på topp. Jag tror inte bara att ett av lagen gör detta utan att de båda gör det, i denna helt öppna match. Om Ronaldo dessutom testas negativt för Corona så är det helt klart fördel Juventus. Om inte, så tror jag att skadorna i försvaret samt de offensiva krafter, i båda lagen, kommer att räcka för att vi ska få se minst 3 mål i matchen.

Speltips Juventus - Barcelona:
Över 2,5 mål - odds 1.83 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

---
Bekräftad startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Merih Demiral, Leonardo Bonucci, Danilo, Juan Cuadrado, Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, Dejan Kulusevski, Federico Chiesa, Paulo Dybala & Alvaro Morata.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Neto, Sergi Roberto, Ronald Araújo, Clement Lenglet, Jordi Alba, Miralem Pjanić, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé, Lionel Messi, Antoine Griezmann & Pedri.
---

This is the stats tab
This is the post tip