På Juventus Stadium tar stormakten Juventus emot en bitter rival i form av Fiorentina, i den italienska Serie A. Länge har det varit hatiskt mellan klubbarna, bland annat på grund av spelarövergångar. Detta kan fungera som en morot för Juventus, som har två raka förluster i ryggen, i ligaspelet. Gästerna har tre poäng mer i tabellen, efter elva omgångar, så Juventus kan med en hemmaseger komma upp på lika många poäng. Då Juventus håller en högre nivå ska de ha en stor chans att vinna duellen.

I Champions League har inte Juventus haft några bekymmer alls. Där har det blivit fyra raka segrar över Malmö FF, Chelsea och Zenit, två gånger om. I veckan behövde Juventus inte resa utan vann hemma med 4 - 2 över Zenit. Paulo Dybala nätade två mål, samt att kollegorna Federico Chiesa och Alvaro Morata också hamnade i målprotokollet. Viktigt för Juventus att ha samtliga målskyttar tillbaka, dels från skador och dels i högform. Det underlättar när laget ska försöka studsa tillbaka i ligaspelet.

Att Juventus ligger i mitten av tabellen är under all kritik. Dock kommer detta att vända, då laget fortfarande har världsstjärnor till sitt förfogande. Dejan Kulusevski har fått spela i samtliga Serie A matcher och borde också så småningom hitta formen.

I Fiorentina finns en viss X-faktor i Dusan Vlahovic, som har nätat 8 mål denna säsong. I den senaste ligamatchen mot Spezia gjorde han ett hattrick, varav ett straffmål. Fiorentina har fått en bra start på säsongen, där de har gått på knock i samtliga möten. Sex av dem har vunnits. Fem av dem har förlorats. Inget tyder på att en annan spelstrategi när de möter sin ärkerival. Dock riskerar Fiorentina att straffas. Bortaformen är sådär. Fiorentina har två raka förluster mot Venezia och Lazio på bortaplan.

I Fiorentina är det avbräck på två anfallare. Nicolas Gonzalez och Aleksandr Kokorin är inte tillgängliga. Dock finns Dusan Vlahovic i toppslag. Å andra sidan har Juventus försvarare i världsklass, som kan stoppa vilket lag som helst. Det måste Juventus också göra, för att inte halka efter något mer i tabellen. Med anfallare som har hittat målet i veckan känns Juventus klart vassare.

Jag krånglar inte till det något mer. Ettan är sund. Därmed blir det ett spel på en rak Juventus förlösande seger i matchen.

Speltips Juventus - Fiorentina:
1 - odds 1.72 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Matthijs De Ligt, Alex Sandro, Federico Bernardeschi, Weston McKennie, Manuel Locatelli, Federico Chiesa, Alvaro Morata & Paulo Dybala.

Preliminär startelva - Fiorentina:
Pietro Terracciano, Lorenzo Venuti, Nikola Milenkovic, Lucas Martinez Quarta, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Lucas Torreira, Gaetano Castrovilli, Riccardo Sottil, Dusan Vlahovic & Riccardo Saponara.
---

This is the stats tab
This is the post tip