Juventus:

Det har blivit åttondelsfinaldags i Europa League där Juventus tar sig an Bundesligafemman Freiburg på hemmaplan i det första mötet. Max Allegris gäng lär vara revanschsuget efter helgens besvikelse, när man föll med 1-0 borta mot Roma som satte käppar i de – små förvisso – eventuella förhoppningar man haft om att, trots 15-poängsavdraget, blanda sig i kampen om Europaplatserna.

Juventus har annars varit i skapligt slag på sistone. Inför Roma-matchen hade man sju raka utan förlust – sex segrar och ett kryss, i första mötet mot Nantes som slutade 1-1 innan Juve säkrade avancemang via 3-0 på bortaplan. Defensiven har varit trygg och i fem av de sju senaste har man vunnit utan att släppa in något mål, och trots förlusten mot Roma senast skapade I Giallorossi inte särskilt mycket (0.53 i xG) bortsett från Gianluca Mancinis segermål.

Skadeläget har lättat och i helgen hoppade både Paul Pogba och Federico Chiesa in på nytt, och duon närmar sig att vara redo att kliva in från start. Jag tror dock båda får inleda på kvisten här. Ángel di María har varit bra i Europa League och lär ackompanjera Dusan Vlahovic och Pogba har varit borta så pass länge att han nog behöver en längre startsträcka. Fabio Miretti är tillbaka från vristskadan men Alex Sandro klev av senast och lär inte vara redo för spel här, vilket kan innebära en återkomst i startelvan för Leonardo Bonucci. I övrigt saknas endast Arkadiusz Milik och Mattia De Sciglio.

Preliminär startelva: Szczesny; Danilo, Bremer, Bonucci; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic; Di Maria; Vlahovic

Freiburg:

Inledde 2023 lite trögt, bland annat med storförluster mot Wolfsburg och Borussia Dortmund, men har börjat få upp ångan på sistone med fem raka utan förlust i alla turneringar. Freiburg har kryssat de två senaste, och senast 0-0 mot Borussia Mönchengladbach.

Oroväckande för Freiburgs del var Michael Gregoritsch, målbäst i Freiburg i Europa League med tre baljor, missade Gladbach-matchen, men ser förhoppningsvis ut att vara tillbaka här. I övrigt saknas endast knäskadade Daniel-Kofi Kyareh.

Freiburg har annars en bra säsong under Christian Streich, som gör sitt elfte år i klubben och som stadigt förbättrat laget, och hänger med finfint i Bundesligatoppen, där man återfinns på en femteplats. Streichs gäng är än så länge obesegrat i Europa, där man vann Grupp C, med Nantes Qarabag och Olympiakos, med resultatraden 4-2-0. Yttern Vincenzo Grifo – som gjort tolv mål och fyra assist i Bundesliga – är dock i finfin form och kommer vara viktig här.

Speltips:

Efter helgens Roma-nederlag kan ett revanschsuget Juventus lägga fullt fokus på Europa League för att säkra spel i Europa till kommande säsong och Allegri lär gå all-in i det här dubbelmötet. Freiburg är långt ifrån en enkel motståndare och jag tror Juve får kämpa, men ser ändå de svartvita som favorit här och besitter mer erfarenhet av de här situationerna än torsdagens motståndare, som dessutom inte är det allra målgladaste laget. Allegris Juventus bygger alltid på en trygg defensiv och jag tror vi kan se ett målsnålt första möte.

Raka ettan finns till 1,64 hos Pinnacle . Juventus att vinna & under 2.5 mål finns till 3,43.

This is the stats tab
This is the post tip