Ett Lazio helt ur slag möter Juve som går för att säkra nionde (!) raka scudetton.

Senaste möten
Juve - Lazio 1-3 (supercupen)
Lazio - Juve 3-1

Serie A
1. Juventus 33 24 5 4 70:35 77
4. Lazio 33 21 6 6 68:35 69

Juve hemma
16 14 2 0 41:13 44

Formen
V, V, F, O, O

Senaste match
Sassuolo - Juve 3-3

Lazio borta
16 9 3 4 26:19 30

Formen
V, F, F, F, O

Senaste match
Udinese - Lazio 0-0

Det alldeles superpresterande Lazio vi såg innan corona kom är bortblåst. Efter uppehållet har laget inte alls stått att känna igen. Det intensiva presspelet, det självklara djupledsspelet... nej, inget av detta har fungerat ens i närheten av lika bra som tidigare. Som tur är för Lazios del så ska det ändå mycket till om man missar Champions League. Med fem omgångar, dvs 15 poäng kvar, att kriga för så har Lazio tolv poäng ned till till antagonisten Roma. Ja, ni hör ju - CL är klart. Det Lazio gick för var ju så klart att utmana Juve om ligatiteln men med en resultatrad som denna så var det loppet ganska snabbt kört.

Efter att ha slagit Torino med 2-1 på bortaplan så blev det torsk mot Milan (0-3), Lecce (1-2), Sassuolo (1-2) och nu senast en trött 0-0-match mot Udinese. Där Lazio inte imponerade och kanske till och med får vara nöjda med en poäng. Det som talar FÖR Lazio mot Juve är väl inbördes den här säsongen. Lazio har faktiskt slagit Juve i två av två möten både i ligan och i supercupen. Men det Lazio som gjorde det har inte synts till på ganska länge nu.

Även om Juve kommer från två raka kryssmatcher (Atalanta 2-2 och Sassuolo 3-3) vill jag tro att man kommer att resa sig här på Juventus Stadium. Det är faktiskt så att både Inter och Atalanta "bara" är sex poäng efter. Och en torsk här hade ju förmodligen betytt att i alla fall ett av de båda utmanarlagen hade krymt avståndet till blott tre poäng. Då snackar vi nerver.

Det vill Juve inte bjuda på och mot ett Lazio utan riktig motivation till något så tror jag inte man missar tre poäng.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Juve (4-3-3) Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Rabiot - Douglas Costa, Dybala, Ronaldo

Saknar: Bernadeschi (avstängd), Khedira, Chiellini, De Sciglio
Osäkra: -

Lazio (3-5-2) Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinkovic, Parolo, Luis Alberto, Jony - Immobile, Caicedo

Saknar: Patric (avstängd), Marusic, Correa, Lulic, Leiva, Moro, Radu
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Juventus asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 2.07 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip