De regerande italienska Serie A mästarna Juventus tar emot Napoli på Juventus Stadium. Juventus har varit en maskin på hemmaplan genom åren och krossat allt motstånd. Napoli har inlett ligan mycket bra, men ett bortamöte mot Juventus är det svåraste som finns i Serie A.

Det blev 16 segrar på 19 hemmamatcher för Juventus förra säsongen. I den sista matchen förlorade Juventus mot Roma, men då hade Juventus redan vunnit ligan och hade all fokus på Champions League mötet mot Lyon. Dessutom roterades det friskt i startelvan. Denna säsong har Juventus börjat lika lysande på hemmaplan, där det har blivit en 3 - 0 seger över Sampdoria. Därefter blev det ett tufft bortamöte mot Roma, där Juventus låg under två gånger om i matchen. Men Juventus har Cristiano Ronaldo i fin form och han nätade två gånger, trots att 2 - 2 målet kom med en man mindre, då Adrien Rabiot var utvisad.

Napoli är också ett starkt hemmalag och kommer från en imponerande 6 - 0 hemmaseger mot Genoa. Dessförinnan besegrades Parma borta med 2 - 0. Inget av dessa två lag - som hamnade på den nedre halvan av tabellen förra säsongen, är ens i närheten av Juventus kaliber. Jag tar ingenting ifrån Napoli som har skött sig utmärkt, men motståndet har knappast varit på topp. Napoli har ett rejält avbräck i lagkaptenen Lorenzo Insigne, som utgick skadad senast med en muskelbristning och är borta i en månad. I mitt tycke finns det inte en likvärdig ersättare för honom och han hade behövts när laget ställs mot Juventus starka försvar.

Båda lagen har hittat målformen och båda har fått en bra start på säsongen. Ändå är det Juventus som är klart det bättre laget. På hemmaplan dessutom vinner de i regel och det krävs något alldeles extra för att ta poäng ifrån dem. Utan Insigne har jag svårt att se Napoli klara av uppgiften. Juventus har en förmåga att höja sig när de bättre lagen gästar dem och behöver göra så även nu för att inte tappa poäng i tabellen. Jag tror att Juventus drar det längsta strået och tar samtliga tre poäng i denna match.

Speltips Juventus - Napoli:
1 - odds 1.87 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Danilo, Juan Cuadrado, Arthur Melo, Rodrigo Bentancur, Dejan Kulusevski, Aaron Ramsey, Paulo Dybala & Cristiano Ronaldo.

Bekräftad startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Kostas Manolas, Kalidou Koulibaly, Elseid Hysaj, Fabian Ruiz, Stanislav Lobotka, Diego Demme, Hirving Lozano, Dries Mertens & Victor Osimhen.
---

This is the stats tab
This is the post tip