Returmöte i Europa League kvalet där Kairat Almaty ska försöka förvalta ledningen från det första mötet när Siroki Brijeg från Bosnien kommer på besök till Almaty Central Stadium i Kazakstan. Hemmalaget som har med sig 2 - 1 från det första mötet är favoriter till en bra bit under dubbla pengar, men någon enkel historia kommer detta inte att bli. Siroki Brijeg ägde den första matchen och hade en massa lägen att vinna matchen, så jag räknar med mål från båda sidorna även i detta möte.

Kairat Almaty är det tredje bästa laget i Premjer Ligasy just nu, efter Tobol och Astana i Kazakstan. I vanlig ordning fortsätter Kairat Almaty att göra mål och har gjort näst flest mål i ligan. Anfallaren Aderinsola Eseola, som gjorde båda laget mål mot Siroki Brijeg, är glödhet och i toppform. På sistone har dock Kairat Almaty också släppt in mål - inte bara i Europa League kvalet utan även i den inhemska ligan mot betydligt sämre motståndare än Siroki Brijeg. Det kommer att bli svårt att hålla nollan.

För Siroki Brijeg, som i regel spelar en offensiv fotboll och som ställer upp med en 4-3-3 formation, hade allt i den första matchen. De slarvade två gånger bakåt, så att Kairat Almaty kunde göra två mål på sina två lägen, men i övrigt kontrollerade Siroki Brijeg hela matchen. Utöver kvitteringsmålet från Enin så hade Stanic, Kvesic, Vukoja, Jurilj och Bagaric minst ett varsitt vasst läge där de borde ha gjort mål. Det ville sig dock inte i den första matchen och ännu är det inte riktigt över för Siroki Brijeg.

Med anfallaren Aderinsola Eseola som spottar in mål och även andra duktiga målskyttar i laget ska Kairat Almaty fortsätta göra mål, i synnerhet då Siroki Brijeg måste fortsätta spela sin offensiva fotboll, för att kunna avancera vidare i kvalet till Champions League. Då Kairat Almatys försvar inte har varit stabilt på sistone samt att Siroki Brijeg har starka offensiva kvalitéer är chanserna goda att bortalaget återigen gör mål. I mitt tycke ska chanserna vara större att båda lag gör mål än att de misslyckas.

Marknaden erbjuder dock en bra bit över dubbla pengar på att båda lag nätar i returen, där mycket står på spel för båda lagen. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag gör mål i matchen, till det värdefulla oddset 2,20.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva Kairat Almaty:
Stas Pokatilov, Gafurzhan Suyumbayev, Yeldos Akhmetov, Rade Dugalic, Dino Mikanovic, Georgiy Zhukov, Aibol Abiken, Ramazan Orazov, Konrad Wrzesinski, Bauyrzhan Islamkhan & Aderinsola Eseola.

Preliminär startelva Siroki Brijeg:
Martin Zlomislic, Dino Coric, Dominik Kovacic, Bernardo Matic, Josip Kvesic, Mato Stanic, Ivan Enin, Mateo Maric, Toni Jovic, Drazen Bagaric & Mario Babic.
---

This is the stats tab
This is the post tip