Kalmar FF-AIK blir en fin lördagsmatch på Guldfågeln Arena.
Mitt speltips: AIK dnb, dvs Gnaget att vinna med insatsen tillbaka på kryss. Samma spel som asian +0.

Pressade odds på underspelet, vilket känns otroligt rimligt. Det är nämligen allsvenskans två målsnålaste lag som drabbar samman:
Kalmars matcher har innehållit 1.8 mål i snitt. 11 av 13 har innehållit två eller färre mål.
AIK:s matcher har innehållit 1.9 mål i snitt. 9 av 14 matcher har innehållit två eller färre mål.

Kalmars stora problem är målskyttet. Bara AFC har gjort färre mål såhär långt. Gjorde före uppehållet sig av med El-Kabir. Han visade sig kanske inte från sin vassaste sida under Kalmarvåren, men tycker ändå han var okej stundtals. Och han har inte direkt ersatts. Skapade knappt något av värde mot Djurgården i återstarten och det var bara ett formidabelt målvaktsspel som såg till att laget var med i matchen fram till Danielsons sena avgörande. Svårt att se laget såra AIK, som har en erkänt stark defensiv.

Även AIK har lite problem med målskyttet. Har gjort minst antal mål av alla lag på övre halvan. Framför allt är det anfallarna som sviker - Goitom och Obasi har varit okej spelmässigt men har bara gjort ett mål tillsammans. Inte godkänt.
Laget fick bara med sig en poäng från de två viktiga hemmamatcherna mot Norrköping och Malmö FF och har nu sex poäng upp till serieledning. Har därmed absolut inte råd att tappa poäng i en sån här match. Tycker ändå prestationerna var okej mot Peking och MFF, hade med lite tur vunnit någon av matcherna. Fick ju bland annat ett tungt rött kort mot sig mot Nkpg. Hade nog velat rotera en del då det vankas CL-kval i Armenien redan på tisdag, men jag tvivlar på att Norling kommer våga göra det så mycket som han kanske velat mot bakgrund av de svaga resultaten i återstarten. Truppen är ändå rätt så bred, så om det blir tre-fyra namn i startelvan bör det vara okej.

AIK är trots allt väldigt svårslagna. Med tanke på att Kalmar knappt gör några mål får de svårt att vinna matcher (bara vunnit 2/13 hittills). Har svårt att se AIK...
a) släppa in mål
b) förlora (blir en följd av a).

Därför känns det bra att få pengarna tillbaka på krysset. Dags för lite retroaktiv Gnagetutdelning.

0-1?

This is the stats tab
This is the post tip