Djurgården gästar Kalmar FF på måndagen.
Mitt speltips: Över 2 mål asian (pengarna tillbaka om det blir exakt två mål i matchen).
Den modige kan ta över 2,5 mål till ännu högre odds.

Spelade att det skulle bli målrikt även i Kalmars förra match, den mot AFC förra helgen. Gick bra då (3-1 till AFC) och hoppas på repris nu. För jag tycker den här mållinan är otroligt låg och måste syna den igen. Det finns såklart ett par-tre faktorer som gör att oddsen på att det ska bli få mål i matchen är nedtryckta:
- Kalmar är det målsnålaste laget i serien.
- 12/15 Kalmarmatcher har innehållit två eller färe mål.
- De har gjort minst antal mål i serien och har inte en enda vass forward i laget.
- DIF:s defensiv är en av de bästa i serien (bara tolv insläppta).

Trots detta väljer jag alltså att tro på mål. Djurgården jagar nämligen lagen i toppen och kommer såklart gå för seger här. Deras offensiv är kanske inte i toppslag då det såg halvsegt ut mot AFC och inte skapades supermycket mot ett förvisso starkt MFF förra helgen. Ajdarevic potential är stor, men han får det inte alls att lossna. Trots detta är det viktigt att komma ihåg att DIF bara misslyckats att göra mål en enda gång den här säsongen. Pålitliga vad gäller målskyttet och det finns ett gäng spelare av bra allsvensk klass (kanske inte toppallsvensk klass, men bra nog för att såra KFF).

DIF saknar Erik Berg, vilket är ett defensivt avbräck. Defensiven har som sagt varit bra under säsongen, men mot exempelvis AFC såg det lite virrigt ut stundtals. Även om Kalmar ofta känns totalt iskalla håller jag det inte för osannolikt att de gör mål här. MP har stundtals ställt upp väldigt defensivt den här säsongen, men det har framför allt varit på bortaplan mot topplag. Hemma på Guldfågeln har laget ofta ambitioer med sitt spel. Och problemet för Kalmar har kanske framför allt varit att de inte gör mål på målchanserna. Det hade varit ännu värre om de inte kommit till målchanser alls, men så är inte fallet. Att de inte gör mål på målchanserna hänger ihop med att de saknar klass offensivt. Men någon gång ska väl ändå dessa tamkatter faktiskt trycka dit en boll. Har annars bröderna Elm där Viktor (huvudspel på offensiva fasta) och Rasmus (frisparkar och skott utifrån) är okej vapen. Rasmus Elm haltade av planen senast, men det låter som han kan spela här trots allt.

Kalmar är illa ute tabellmässigt, men ser inte laget backa hem och gå för 0-0 på hemmaplan, känns inte som att MP är den typen av tränare. Känner mig rätt trygg i att DIF gör mål här. Så även om det blir en tajt match inledningsvis tror jag ett mål till slut kommer och då blir det direkt en annan typ av matchbild.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip