Tar Häcken att vinna borta mot Kalmar FF hos Bethard eller FastBet .

Smålänningarna verkar ha checkat ut för den här säsongen. Fyra raka utan seger och har också åkt ur Svenska Cupen nyligen. Förlorade klart mot ett roterande på-halvfart-Malmö i söndags och innan dess blev det 0-0 mot Dalkurd. Rasmus Elm spelas i 60 minuter per match men har i ärlighetens namn inte sett särskilt bra ut senaste tiden. Jobbig avstängning på centrale fältaren Romario (bästa målskytten med 5 mål) här - ett tungt avbräck i en tunn trupp.
Dessutom är ordinarie ytterbacken Chimas Akas avstängd. Det gör sannolikt att Viktor Agardius åter flyttas till en kant och unge Johan Stenmark, 19, får bli mittback eftersom man lånat ut Markus Thorbjörnsson (Dalkurd) och Gbenga Arokoyo är skadad.

Häcken körde över Blåvitt i måndagens västderby. Utmaningen här blir att ladda om till den här gräsmatchen med bara två dagars vila. Den mentala/fysiska faktorn talar emot laget, i övrigt finns det en hel del som talar för Alms gäng:
- Offensiven är mycket bra för dagen. Paulinho är en av seriens bästa spelare och Jeremejeff har kommit in bra i laget.
- Defensiven med Friberg, Tooivo, Friberg och Faltsetas garanterar en stabilitet och hög lägstanivå.
- Formen är bra med sex segrar på de senaste sju matcherna. Ett av de bästa lagen i serien just nu.

Häcken ligger i skrivande stund på femteplats med viss hugg på Europaplatserna. Har med andra ord en del att spela om till skillnad från Kalmar, som ligger och skvalpar i ingenmansland. Vet inte riktigt vart jag har Kalmar för dagen. En hel del unga spelare som kan bli bra på sikt, men också en del experimenterande och olika startelvor från match till match. Tycker Häcken är en klass bättre i grunden och har ett bättre momentum här - det tror jag räcker till seger den här gången.

This is the stats tab
This is the post tip