Dags för kvartsfinal i Svenska Cupen där Kalmar FF tar emot Mjällby på Gastens konstgräs. Varit mycket tal om matchflytt till Guldfågeln Arena men pågrund av all snö som kommit i veckan blir det Gasten.
Inte direkt den roligaste planen att spela på där det ofta är en rejäl vind och dåligt konstgräs som är lite svårbedömt. Vid seger för Kalmar FF så spelar laget även på hemmaplan i semin. Således ser nog laget sin chans att närma sig en titel igen men först ska Mjällby besegras.

Många av Kalmars matcher har handlat om frontfiguren Rajovic som kom med ett kaxigt utspel när han landades som nyförvärv. Men som han levererat. Fem mål i gruppspelet varav hattrick senast. En riktig målskytt som kommer till sina lägen på alla möjliga sätt. Kalmar har överlag sett spännande ut under nya tränaren Jensen, det går lite Snabbare och är mer rakt på. Senast besegrades Helsingborg tämligen enkelt där Kalmar visade klassen redan i första halvlek.

- Olafsson haft lite skadebekymmer men verkar komma till spel. Likaså Romario som fick börja på bänken senast.

Elvan senast:
Ricardo
Lindahl - Saetra- Sjöstedt - Olafsson
Netabay - Gustafsson - Gojani - Karlsson
Skrabb - Rajovic

Mjällby å sin sida har inte imponerat lika mycket men stod för en otrolig vändning senast mot Sirius. Det såg länge ut att bli ett nederlag med 0-2 närmare 70 minuter men sedan ville Moro annat och vände matchen på egen hand med blandannat ett solomål. Viktigt för moralen att få med sig det resultatet för matchen innan mot Oskarshamn såg inte speciellt bra ut. Det har sett lite krampaktigt och ineffektivt ut. Ska dock sägas att Alexander Johansson varit bra och visat sig vara ett viktigt nyförvärv.

- Värt att notera är att Alexander Johansson varit sjuk i veckan och är mycket osäker till spel. Kännbart avbräck.
- Har återigen lånat in Noah Eile från Malmö FF

Elvan senast:
Törnqvist
Pettersson - Kricak - Rösler
H.Johansson - Gustavsson - Rosengren - Gustafson
Ståhl - A.Johansson - Persson
_____

Kalmar FF ser riktigt bra ut och har sett betydligt bättre ut på försäsongen än Mjällby. Det råder stor harmoni i föreningen och med en stekhet Rajovic så tror jag att man drar längsta strået här. Det verkar även som Alexander Johansson missar matchen och då försvinner mycket av offensiven hos Mjällby. Tror Kalmar går starkast på Gasten och vinner matchen.

Spel: Kalmar FF vinner till 1.71 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip