Sundsvall reser till Småland för sista (?) chansen att hänga på i jakten på nytt kontrakt.
Mitt speltips: Kalmar FF vinner.

Goda råd är svindyra för Giffarna. Sex poäng upp till kvalplats med sex omgångar kvar är ett uselt utgångsläge när det återstår just sex omgångar. De måste helt enkelt börja gå för att vinna matcherna. Har inte fått något omedelbart lyft under Tony Gustafsson. Det blev storförlust mot DIF senast (4-1) och Gustavsson har aviserat att det blir förändringar i startelvan här. Saknar avstängde Björkander. Positivt dock att Sundsvall fått en extradags vila jämfört med Kalmar FF. Men tvingas å andra sidan resa ner till Småland, så det kanske jämnar ut sig lite.

Kalmar ligger tolva, med 22 inspelade poäng. Har tre poäng ner till Falkenberg på kvalplatsen. Även om läget inte är superkritiskt bör de också vinna här för att känna sig säkra. Förlorat minst antal matcher av lagen från plats 10 och neråt i tabellen, det stora problemet har varit alla kryssmatcher. Normalt hade det luktat kryss i den här matchen, men med tanke på Sundsvalls tabelläge bör det inte kunna sluta oavgjort här. Giffarrna måste gambla för att ta tre poäng, det bör Kalmar kunna utnyttja i ett scenario där de kan kontra in ett segermål.

Smålänningarna är annars en stor besvikelse i år, men tycker de haft lite för dålig utdelning sett till hur det många gånger sett ut spelmässigt. Försvaret är bra, framåt har de saknat en spets som kan sätta dit målchanserna. Gjort 13 mål "för lite" sett till expected goals hos min statistikkälla. Chanserna har funnits, kvalitén att sätta dit bollarna har inte funnits, kort sagt. Tycker ändå offensiven känns lite bättre nu med bland annat Fröling. Rasmus Elm bör kunna få minuter här, då han sedan förra veckan är frisk. Återfår även Romario efter avstängning.

Känns som att tabellen inte ljuger för Sundsvall, de förtjänar att ligga där de ligger. Har inte vunnit sedan april. Faktum är att de tog en del poäng när Hallenius var kvar i laget, från maj och framåt har de varit bedrövliga. Tycker Kalmar är något hack bättre och med hemmaplansfördel i en match där kryssrisken borde vara mindre än vanligt backar jag smålänningarna.

1-0 eller 2-1 låter tänkbart här.

Speltips: 1 - odds 2.14 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson

This is the stats tab
This is the post tip