Obs! Detta är Haze91:s rek.

Den sista gruppspelsmatchen för att fullborda den första omgången i OS hockeyn där favoriterna Kanada möter Norge i sin öppningsmatch.

Kanada som kommer till OS med ett OS guld att försvara och är väl av dom flesta topp tre som guldkandidater att kunna knippa guldet även i Ryssland.
Kanada har en sån fruktansvärd bra trupp och trots att inte Stamkos eller Giroux är med så ser vi att det finns kvalité.
Kanada kommer med stor sannolikhet att vinna sin grupp om det inte blir någon oväntad förlust mot finnarna men kanadensarna lär troligen vilja rassla in ett par kassar redan i öppningsmatchen. Man möter ett Norge som jag tror kommer passa Kanada som handen i handsken.
Kanada får alltså samma nation igen i sin öppningsmatch i OS. Minns ni förra gången i Vancouver? Slutresultat 8-0.

Norge som kommer att få agera försvar till större delen av matchen är inga jättefavoriter att ta poäng i detta OS mer än mot Österrike. Många verkar tror att Österrike kommer att slå Norge och det säger ju en del. Norge har ett gäng stjärnspelare som Zuccarello , Haugen och Thoresen. Sen finns det ju bra spelare som spelar ibland annat Sverige som Bastiansen, Tollefsen, Skröder, Olimb och nu Rysslands proffset Holös.
Men Norge kommer att få det jobbigt och slitigt och ja, det är stor rink men kommer det hjälpa Norge?

Historia
Senast dessa nationer möttes var i VM i våras. Då vann Kanada med 7-1! Då kan vi se att Norge hade det bästa laget medan Kanada hade ett bra lag men det fanns fler att tillgå om det så velat.

Kommentar:
Premiäromgång för favoriterna Kanada och jag tror att kanadenserna kommer gå ut och köra över detta stackars Norge. Med Kanadas offensiv och kraftiga backar så har jag svårt att se att det inte kommer rinna iväg och sluta något liknande som i våras i VM. Med P.K Subban, Toews, Nash Perry, Getslaf och Crosby så kommer det troligen smälla en del bakom Lars Haugen.
Det enda som jag inte gillar riktigt är att jag inte vet hur Kanada kommer ta spelet med stor rink och att det kanske tar en match att komma in i det spelet men börjar man mot Norge så är sannolikheten stor att Kanada får träna en hel del på det spelet.
Mitt spel blir Kanada -4,5 mål till 1,95 på William Hill .
Slutresultat: 8-1?

This is the stats tab
This is the post tip