Klarar ÖFK pressen mot division 1-laget Karlstad?

Första omgången
Karlstad - Sirius 1-2
Östersund - Halmstad 0-0

Östersund behöver steppa upp.

0-0 hemma mot Halmstad var ingen höjdare. ÖFK hade bollen i princip "hela tiden" men det saknades löpningar i djupled och in i boxen. Det var lite som att spelarna trodde att det skulle lösa sig av sig självt. Lätt hänt på försäsongen.

Ian Burchnall, manager i ÖFK, har varit tydlig med att det håller inte mot Karlstad. Nykomlingen i division 1 har ett bra lag för sin nivå, men det är klart att ett ÖFK med full motivation och lite kniven på strupen efter ett svagt resultat mot HBK ska vara bättre. Dels har man Ravel Morrison (hoppade in senast) som kommit in mer i laget och det finns kvaliteter på många andra händer och fötter.

Senast ställde ÖFK upp med:

Keita - Pettersson, Bergqvist, Sonko Sundberg, Weymans, Sellars, Colkett, Amin, Aiesh, Tekie och Islamovic.

Edwards, Fritzson och Morrison kom in från bänken. Klar ny spelare är Isak Ssewankambo men han lär kanske inte gå in i elvan direkt. Hosam Aiesh klev av tidigt innan paus senast på grund av magsjuka och borde vara fit for fight igen här.

Karlstad spelade 5-4-1 mot Sirius och stod emot helt ok. Uppsalalaget fick 2-0 men släppte in en reduceringsboll vilket gjorde att spänningen levde in i slutet.

Med tanke på att Sirius vann och nu möter ett kompetent superettanlag i Halmstad så kommer ÖFK ta den här matchen på allra största allvar. Kniven mot strupen. På favoritunderlaget konstgräs bör det synas vilka som satsar mot en topplacering i Allsvenskan och vilka som är nykomlingar i division 1.

SPELTIPS
Jag spelar Östersund att vinna med två mål eller fler (hcp -1) till 1.72 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip