I returen, i den första kvalomgången i Champions League, är det en enorm uppförsbacke för Klaksvikar som gästas av Bodø/Glimt på Djupumyra Stadium. Det första mötet på Aspmyra Stadion slutade med en storförlust för Klaksvikar, där Victor Boniface gjorde ett hattrick för Bodø/Glimt i 3 - 0 segern. Bodø/Glimt står med ena foten i den andra omgången, där de får möta antingen The New Saints eller Linfield. Inget talar för att Klaksvikar ska klara av en vändning eller att lyckas alls i returen.

Ligamästarna från Färöarna hade en bra form i hemlandet inför Champions League kvalet. De hade fyra raka segrar bakom sig - senast med siffrorna 4 - 2 över NSI, i slutet av juni månad. Även om de är starka i hemlandet, där de har 43 poäng efter 15 omgångar, lyckades de inte bjuda upp på kamp i Norge. Det slarvades rejält i försvaret. Det första målet kom från en hörna, där Klaksvikar hade svårt att få bort bollen. Det andra målet från ett inlägg. Det tredje från straffpunkten - efter en handssituation.

Efter att ha förlorat sex av sju tidigare Champions League kvalmatcher är sannolikheten ytterst liten att det blir något annat utfall mot de norska mästarna. Förra säsongen gjorde Bodø/Glimt lysande prestationer - bland annat mot Jose Mourinho och hans Roma. Bodø/Glimt lyckades också eliminera de skotska mästarna Celtic. Tränaren Kjetil Knutsen har en stark trupp, som är inne i mitten av sin norska Eliteserien, där de är fyran i tabellen med 8 poäng upp till tabellettan Molde - som har spelat en match mer.

Formen är superfin hos Bodø/Glimt som har en bekväm 4 - 1 ligaseger bakom sig över Sarpsborg - där Victor Boniface nätade två gånger om. Han är i toppslag och kommer vilja fortsätta ösa in mål. Då Bodø/Glimt spelar på en högre nivå och har stor erfarenhet av dessa sammanhang lutar det igen mot en ny triumf. Klaksvikar väger helt enkelt alldeles för lätt för att kunna bjuda på motstånd. Jag krånglar därmed inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger till Bodø/Glimt i matchen.

Speltips Klaksvikar - Bodø/Glimt:
2. Odds 1.72 hos Nordicbet .

---
Preliminär startelva - Klaksvikar:
Mathias Rosenorn, Patrick Da Silva, Heini Vatnsdal, Jesper Brinck, Deni Pavlovic, Jakup Biskopsto Andreasen, Joannes Bjartalid, Rene Joensen, Mads Boe Mikkelsen, Pall Klettskaro & Valerijs Sabala.

Preliminär startelva - Bodø/Glimt:
Nikita Haikin, Alfons Sampsted, Marius Hoibraten, Brede Moe, Brice Wembangomo, Hugo Vetlesen, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes, Ola Solbakken, Victor Boniface & Amahl Pellegrino.
---

This is the stats tab
This is the post tip