Speltips: Werder Bremen dnb @ 2,02 - Expekt -

Köln på 16e plats i Bundesliga har svårt att vinna fotbollsmatcher. Endast vunnit tre matcher så här långt. 3-1 hemma mot Mönchengladbach, då fick man två straffar med sig och rött kort på motståndare. 1-0 borta mot jumbon Darmstadt och i näst senaste matchen mot Frankfurt blev det 2-0. Där fick motståndarna två gubbar utvisade. I övrigt har Köln elva förluster och sju oavgjorda. Släppte senast in kvittering i 90+4 mot Hoffenheim.

Truppen är inte mycket att hurra över och inte blir det bättre när det är skador på flera offensiva pjäser. Davie Selke, Mark Uth, Justin Diehl och Luca Waldschmidt är alla out så det blir åter mittfältaren Jan Thielmann som får agera i rollen som falsk nia. Faride Alidou kommer backa upp honom och känns rent spontant som ett större hot än Thielmann.

Defensivt är viktige mittbacken Jeff Chabot avstängd och man har även sen test på kollegan Timo Hubers som varit sjuk och stod över senast. Dominique Heintz & Luca Killan får vara redo att bilda mittbackspar här. Unge ytterbacken Max Finkgrafe har varit bra på slutet och målade senast. Fick även en smäll och ska testas sent här, men bör kunna medverka. Men i värsta fall kan man dock sakna 3 av 4 ordinarie backar, huga!

Inga nyförvärv under transfer-fönstret, så tränare Timo Schultz får köra på med det manskap han har och hoppas att det räcker för nytt kontrakt.

Köln fel favorit?

Tabelltian Werder Bremen var i fin form (tre raka segrar) innan man senast gick på en mina mot Heidenheim. Var inte vakna när matchen startade och brände först jätteläge för att sedan släppa in två billiga mål. Reduceringen kom rätt omgående men närmare kom man inte trots två bollar i virket. Blev även blåsta på straff enligt undertecknad. Så tror inte det är något fel på formen inför detta möte med Köln. Slog både topplag (Bayern Munchen) och bottenlag (Mainz) på bortaplan under januarimånad.

Förstärkt under vintern med Isak Hansen-Aaroen (m, Manchester United), Skelly Alvero (m, Lyon, lån) och försvararen Julian Malatini från Defensa y Justicia i Argentina.

Tränare Ole Werner har sena tester på Leon Oplitz, Milos Veljkovic, Mitchell Weiser som alla dras med skador. Inväntar också besked från Naby Keita och Leonardo Bittencourt som varit sjuka (men borde vara krya på fredag). Niklas Stark och Amos Pieper beräknas vara borta fram till våren. Så inte heller något optimalt truppläge för Bremen men på det hela taget bättre ersättare och ingen av de frånvarande spelarna är offensiva brickor.

Anfallsduon Justin Njinmah / Marvin Ducksch är i fin form och sedan finns sparkapital i Rafael Borre och Dawid Kownacki som vi förväntar oss mer av.

Att Köln ska vara favoriter känns lite mysko så vi testar att backa bortalaget, i alla fall halva vägen.

Spelet sitter om Werder Bremen vinner matchen, om det blir kryss får vi insatsen tillbaka och om Köln vinner så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip