En modern thriller utspelar sig på Poljudstadion i Split när Kroatien tar emot Ryssland i VM-kvalet. Inför den sista omgången leder Ryssland gruppen med 22 poäng. Kroatien är tvåan med 20 poäng. Vid en rak seger går Kroatien om Ryssland och får en biljett till VM i Qatar. Tvåan förpassas till playoff i vår. När nationerna möttes i Ryssland blev det mållöst. Båda lagen har en fin form med en massa segrar bakom sig. Ändå spelar Kroatien på en högre nivå och bör klara av att säkra avancemanget i slutändan.

Kroatien kommer till mötet med en 7 - 1 seger bakom sig i Malta. Hela sex olika målskyttar hamnade i målprotokollet då. Lovro Majer blev tvåmålsskytt. Trots att Kroatien valde att vilade ett par nyckelspelare. Dejan Lovren, Domagoj Vida och Nikola Vlasic är tre av dem. Förbundskaptenen Zlatko Dalic har världsstjärnor i Luka Modrid från Real Madrid, Marcelo Brozovic och Ivan Perisic från Inter, Mario Pasalic från Atalanta, samt Hoffenheim anfallaren Andrej Kramaric. Samtidigt är dessutom i toppslag.

Ryssarna har inte alls lika namnkunniga spelare. Dock har de med en ny förbundskapten i Valeri Karpin visat sig vara stekheta. Bättre än förr. De fem senaste VM-kvalmöten har vunnits. Även om motståndet inte har varit i världsklass ska ryssarna ha stor eloge för bedriften. Även de har en storseger i ryggen, där det blev hela 6 - 0 hemma mot Cypern i veckan. Hela fem olika målskyttar bidrog i målprotokollet där Alexander Jerochin nätade två gånger om. Så Ryssland har också anfallsvapen i massor.

Kroatien har en enorm fördel som får spela den sista omgången på hemmamark. Där är de oerhört starka, oavsett vilken nation som står på andra sidan gräset. Ryssland har gjort det riktigt bra. Dock väger de lite för lätt i dessa stora sammanhang.

Jag krånglar inte till det. Ettan är sund. Därmed lägger jag ett spel på att Kroatien tar alla tre poäng i landskampen mot Ryssland.

Speltips Kroatien - Ryssland:
1. Odds 1.68 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Kroatien:
Ivo Grbic, Josip Juranovic, Duje Caleta-Car, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Luka Modric, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Lovro Majer, Andrej Kramaric & Ivan Perisic.

Preliminär startelva - Ryssland:
Matvey Safonov, Aleksei Sutormin, Igor Diveev, Maksim Osipenko, Sergey Terekhov, Aleksandr Yerokhin, Daniil Fomin, Aleksandr Golovin, Aleksey Miranchuk, Fedor Smolov & Andrey Mostovoy.
---

This is the stats tab
This is the post tip