Det pratas alltid, förstås, om att göra bra resultat i den första matchen av två i dessa kval till turneringar. Borta som hemma. Allt för att ha ett bra utgångsläge.
Därför är jag något konfunderad när jag läser lite varstans om Rosenborgs taskiga utgångsläge inför dagens returmatch på Cypern.
0-0 i första mötet är inte så jävla dåligt. Faktum är att det är helt okej.
Att hålla nollan hemma i dessa sammanhang är A & O.

Gör Rosenborg ett mål ikväll - ja då måste Larnaca göra två. Oerhört enkel matematik.
Senast i Norge spelade cyprioterna med elva man på rätt sida av bollen under 90 minuter. Och dagens Rosenborg har väl inte direkt nycklarna för att dyrka upp ett sådant betongförsvar. Ikväll lär det inte bli samma berlinmur att tränga igenom, vilket jag tror passar Rosenborg mycket bättre.

Vid 0-0 får vi en förlängning och alternativt straffar på oss.
Vid övriga oavgjorda resultat är spelet hemma. Och självklart vid vinst.
Känns bra på förhand då den europeiska rutinen borde ta ut sin rätt.
Och, att cyprioterna var tvungna att kliva in i den första kvalrundan till denna turnering borde säga en hel del - medan Rosenborg pressade CL-klara Viktoria Plzen över två matcher.

Visst, jag har också varit på Larnaca. Det finns en hel del fällor trampa i. Flaskorna lurar bakom vartenda hörn, trevliga kvinnor likaså.
Men vi får förstås utgå från att spelarna i Rosenborg sköter det här på ett proffsigt sätt - trots kontrasterna mellan Trondheim och detta trevliga ställe.

Till sist. När man översätter norska till svenska direkt på datorn. Då blir "Rosenborg" "Liverpool".
Har ännu inte bestämt mig om det är ett bra tecken eller ej ...

This is the stats tab
This is the post tip