På Estadio Gran Canaria tar Las Palmas emot Barcelona i ett möte där Barcelona bara ska vinna givetvis. Dock blir det nog inget målkalas, med tanke på att Barcelona har haft och kommer att ha ett fullspäckat schema framöver, där Atletico Madrid väntar på söndag och Chelsea i Champions League därefter. Likt Zinedine Zidane i Real Madrid kommer Ernesto Valverde i Barcelona att rotera och lufta och vila spelare, som innebär en målsnålare match än väntat. Därmed finns intresse att kika närmare på ett spel på under 3,5 mål i matchen.

Las Palmas, som ligger trea från slutet, har en poäng upp till Levante, vilket innebär att de skulle få stanna kvar i ligan. Bortaspel är uruselt, som vanligt, där de har släppt in näst flest mål efter Deportivo. Även om Las Palmas släpper in en hel del mål på hemmaplan också så är de något stabilare där. På sistone har de faktiskt spelat 1-2 mot Sevilla, 1-0 mot Malaga och 2-1 mot Valencia, 1-2 mot Eibar och 1-1 mot Valencia (i cupen), så det blir inte ofta över 3,5 mål på Estadio Gran Canaria. När ligaledarna Barcelona kommer på besök är det givetvis mycket tuffare, men, lite tur har Las Palmas nu.

Efter att ha spelat sju matcher i februari månad är även Barcelona tvugna att vila några spelare i mindre viktiga matcher, i synnerhet när de ska möta ligatvåan om tre dagar. Till mötet mot Las Palmas saknas Jordi Alba. Även om han är vänsterback så är han en viktigt avbräck offensivt, eftersom han är så involverad i anfallsspelet hos Barcelona. Även andra nyckelspelare kommer att vilas definitivt så detta ska Barcelona inte vinna med lika många mål, som vi är vana med att se dem göra på sistone.

Tidigare inbördes möten har slutat med många mål, men ändå inte med över 3,5 mål i alla dessa. Se nedan:

LaLiga: 1/10, 2017
Barcelona 3 - 0 Las Palmas

LaLiga: 14/5, 2017
Las Palmas 1 - 4 Barcelona

LaLiga: 14/1, 2017
Barcelona 5 - 0 Las Palmas

LaLiga: 20/2, 2016
Las Palmas 1 - 2 Barcelona

LaLiga: 26/9, 2015
Barcelona 2 - 1 Las Palmas

Det enda målet Barcelona har i matchen är att ta tre poäng, resten är bara bonus. Med tanke på hur startelvorna och spelschemat framöver ser ut ska det mycket till för att det blir många mål i mötet borta mot Las Palmas. Därmed finner jag ett stort värde i under 3,5 mål i matchen till oddset 1.95 hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Las Palmas: Leandro Chichizola, Michel, Ximo Navarro, Alejandro Galvez, Matias Aguirregaray, Vicente Gomez, Oghenekaro Etebo, Nacho Gil, Tana, Alen Halilovic & Jonathan Calleri.

Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Sergi Roberto, Thomas Vermaelen, Samuel Umtiti, Lucas Digne, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Andre Gomes, Ousmane Dembele, Francisco Alcacer & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip