Sista matchen i lördagens La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där Las Palmas tar emot serieledarna Real Madrid. Som vanligt förväntas det bli många mål när Real Madrid är i farten men detta möte behöver inte, av flera skäl, bjuda på ett målkalas. Förvisso ska linan ligga på 3.5 mål i matchen när Real Madrid är involverade (på hemmaplan i alla fall), dock inte alltid när de gästar en tuffare motståndare.

Las Palmas parkerar på en femte plats i tabellen efter fem stycken spelade matcher. De har vunnit båda sina hemmamatcher, 5-1 i öppningsmatchen mot Granada och sedan 1-0 mot Malaga. Las Palmas är hemmastarka och skapar problem för samtliga motståndare. Till denna match saknas avstängde Kevin-Prince Boateng, som har gjort två mål på fyra matcher. Han är ett avbräck framåt. Dessutom har Quique Setien, som kör en 4-1-4-1 formation, visat att han kan ställa upp lite mer defensivt i de tuffare matcher - vilket definitivt blir fallet i kväll.

Real Madrid behöver inte någon närmare presentation, bortsett från att påpeka att de har ett tufft schema med några avbräck samt några spelare som roteras och vilas. Jag är övertygad om att Zidane endast satsar på tre poäng i detta bortamöte och inte på någon tokoffensiv taktik mot ett kontringsstarkt lag som Las Palmas har visat sig att vara. I 1-1 hemmamatchen mot Villarreal visades det lite trötta fötter i Real Madrid. För att lyckas med ett målkalas så bör flera spelare vara i toppform, vilket inte är fallet just nu.

De senaste tre möten på Estadio Gran Canaria har slutat 1-2, 4-2 och 0-1. När Las Palmas har spelat så pass bra samt att Real Madrid har det fullt upp med matcher anser jag att dubbla pengarna är ett för högt odds för att matchen ska sluta med max tre mål. Vinner Real Madrid matcher så gör de det med 0-1, 0-2 eller 1-2. Fler mål än så har jag svårt att se i detta möte.

Därmed lägger jag ett spel på 2.00 i odds på under 3.5 mål i matchen hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip