Två lag som jagar tabellplaceringar i den italienska Serie A ställs mot varandra när Lazio tar emot Milan på Stadio Olimpico. Lazio är tabelltvåan som har fyra poäng upp till serieledaren Juventus, med nio omgångar kvar av ligan. Milan har mått bra av det långa uppehållet under Covid 19. De har med sina resultat klättrat upp till en sjunde plats och är två poäng bakom Napoli, som har en Europa League kvalplats. Lazio är småfavoriter till att vinna mötet som blir därmed och med stor sannolikhet målsnålt.

Anledningen till min skeptisk när det gäller mål i matchen handlar om att Lazio båda anfallare, Ciro Immobile och Felipe Caicedo, har lyckats med bedriften att samtidigt dra på sig fem gula kort. Ciro Immobile har gjort 29 mål och 7 assister. Felipe Caicedo har gjort 8 mål och 5 assister. Enligt italienskt press väntas ersättarna bli Danilo Cataldi, som har gjort ett mål och noll assister under sina 15 framträdande och Joaquin Correa, som har nätat 7 gånger och gjort 3 assister. Därmed är det stora avbräck i Lazio.

Milan har fått en stark omstart med segrar över Lecce borta med 4 - 1, följt av Roma hemma med 2 - 0 och senast blev det 2 - 2 borta mot Spal, där Milan fick spela med en man mer en hel halvlek och där Spal gjorde ett självmål på övertid. Överlag har Milan steppat upp ordentligt i försvarsspelet och gjort det betydligt svårare för motståndarna att bryta ner dem - i jämförelse med hur det har sett ut innan epidemin. Så Milan kommer att fortsätta försvara sig starkt och borde inte släppa in många mål mot Lazio.

Även Lazio är duktiga på att försvara sig och har släppt in minst mål i ligan efter Juventus. På 29 omgångar har det blivit 28 insläppta mål. Därmed finner jag en stor sannolikhet att denna match inte blir så målrik utan innehåller som mest två mål totalt.

Speltips Lazio - Milan:
Under 2,5 mål - odds 1.90 hos 888sport , bet365 & Bethard .

---
Bekräftad startelva - Lazio:
Thomas Strakosha, Patric, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Jony, Marco Parolo, Lucas Leiva, Sergej Milinkovic-Savic, Luis Alberto, Manuel Lazzari & Joaquin Correa.

Bekräftad startelva - Milan:
Gianluigi Donnarumma, Theo Hernandez, Alessio Romagnoli, Simon Kjaer, Andrea Conti, Ismael Bennacer, Franck Kessie, Giacomo Bonaventura, Hakan Calhanoglu, Alexis Saelemaekers & Zlatan Ibrahimovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip