Viktig match för Lazio om de vill husera i kampen om Europa när säsongen avslutas.

Förra säsongen
Lazio - Parma 4-1
Parma - Lazio 0-2

Serie A
11. Lazio 3 1 1 1 5:3 4
16. Parma 3 1 0 2 4:5 3

Sampdoria - Lazio 0-3
Lazio - Roma 1-1
Spal - Lazio 2-1
Cluj - Lazio 2-1

Parma - Juventus 0-1
Udinese - Parma 1-3
Parma - Cagliari 1-3

Det är den här typen av matcher som Lazio bara måste vinna om man ska slåss om Europaplatserna den här säsongen. Förra säsongen gick det bra mot Parma. 4-1 hemma och 2-0 borta. Efter att ha öppnat säsongen alldeles strålande borta mot Sampdoria och 1-1 i derbyt mot Roma (där Lazio var det bättre laget) så föll man sedan tillbaka. En oväntad förlust borta mot Spal (1-2) och förlust även i veckan borta mot Cluj i Europa League. Det ska dock sägas att Lazio roterade kraftigt i EL där exempelvis Luis Alberto och Ciro Immobile inte ens reste med utan sparades till söndagens ligamatch. Jag är övertygad om att vi får se ett Lazio som blåser på från minut ett här.

Parma har ett rätt så bra lag och är bra nog för att skrälla mot topplag. Gervinho har behållit sin snabbhet och är ett ständigt hot i omställningarna. Där måste Lazio se upp. Svenske Dejan Kulusevski har fått mycket speltid så här långt och även Gagliolo konkurrerar om en startplats. Kul! Här tror jag dock inte att det räcker. Om Lazio kavlar upp ärmarna och trycker på gasen, spelar fokuserat, då vinner man. Då kan man vinna med fler än ett mål också. Men det gäller att hemmalaget är påkopplat från start som sagt.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Lazio (3-5-2) Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marusic, Milinkovic-Savic, Parolo, Luis Alberto, Lulic - Correa, Immobile

Saknar: -

Parma (4-3-3) Sepe - Darmian, Iacoponi, B Alves, Pezzella - Hernani, Brugman, Barilla - Kulusevski, Inglese, Gervinho

Saknar: -
Osäkra: Kucka, Scozzarella, Grassi

SPELTIPS
Jag spelar Lazio att vinna 1/1 halvtid/fulltid till 1.80 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip