18:00 på söndag smäller det – Derby della Capitale! Ett av Europas allra hetaste derbyn som alltid präglas av grym stämning, härliga koreografier och väldigt mycket känslor.

Roma har slutat före Lazio i Serie A samtliga säsonger sedan 2011/12 och även inför den här säsongen var det Giallorossi som tippades högst upp av spelbolagen. Men i helgens derby är det de himmelsblå som har målats upp som favoriter, ganska klara sådana, något jag ställer mig tveksam till.

Lazio fick en perfekt inledning på säsongen då Sampdoria besegrades med 3-0 i Genua där Immobile fick näta både en och två gånger. En erkänt tuff bortamatch, men det ska sägas att Sampdoria är nykomponerat samtidig som Lazios målvakt Thomas Strakosha fick mota 8 skott. Några större växlar ska inte heller dras av en match.

Paulo Fonseca är ny tränare för Roma den här säsongen och under Fonseca har de vinröda presterat ganska bra under försäsongen. Inte minst i segern mot Real Madrid. Fonseca fick dock nöja sig med 3-3 i hemmapremiären mot Genoa vilket utan tvekan måste ses som en missräkning. Dock var insatsen helt okej, inte minst anfallsmässigt där trion Ünder, Dzeko och Zaniolo såg väldigt spännande ut.

Roma (läs Juan Jesus) gav mer eller mindre bort två mål mot Genoa och det vandrande misstaget från Brasilien blev sedermera utbytt. Min känsla är att Jesus kommer att få nöta bänk i derbyt, istället lär nyförvärvet Mancini komma att få starta.

Under 2000-talet har lagen mötts 43 gånger, Roma har vunnit 20, Lazio 12 och resterande 11 matcher har slutat oavgjort.

I min värld tycker jag det här känns väldigt öppet i dagsläget. Dagsformen brukar spela mindre roll när det vankas Rom-derbyn och någon hemmaplansfördel är inte på tal eftersom både Lazio och Roma spelar på samma arena. Därför tycker jag att Roma blivit alldeles för stora underdogs under söndagen.

Mitt bidrag blir Roma +0,5, samma som X2, till 1,74 hos Unibet . Alla typer av handicap-spel på Roma känns dock intressant till dessa priser.

Unibet och bet365 livestreamar matchen.

/F0rza

This is the stats tab
This is the post tip