Mitt spel: Roma rak seger till 2.75 hos bet365 .

Rom-derby står på menyn under söndagens eftermiddag i vad som kan bli ett av dem viktigaste derbyna på ett bra tag. Lazio, just nu på en tredjeplats, “tar emot” Roma som skuggar endast två poäng bakom och går vid seger om Lazio i tabellen.

Efter den otroligt starka segern mot Napoli på bortaplan har nu Sarris Lazio tre raka matcher utan seger. Två stycken 2-1 förluster mot AZ Alkmaar vilket innebar uttåg ur Conference League samt 0-0 mot Bologna i ligaspelet. Nog inte den effekt man hade hoppats på av en så pass tung seger och bra insats mot Napoli.

Roma kommer, till skillnad från Lazio, från avancemang i Europa League efter att ha slagit ut Real Sociedad med totalt 2-0. I ligaspelet har man dock en liknande situation som Lazio. Efter en stark seger mot Juventus följde man upp det med att förlora hemma mot Sassuolo med hela 4-3.

Fördel Roma

Min känsla säger Roma. Här är varför:
Lazios form är svag. Två förluster mot ett holländskt lag är inget att hänga i granen. AZ är självklart inget dåligt fotbollslag, men det är ett dubbelmöte man ska kunna ta sig vidare ifrån. Ciro Immobile är tveksam till spel återigen efter att ha missat Lazios tre senaste matcher. Vad har dem tre matcherna gemensamt? Inga segrar. I hans frånvaro har spelare som Milinkovic-Savic behövt axla rollen som ledare, men han har mest sett ointresserad ut. Det är dock inte helt uteslutet att anfallaren lyckas komma till spel, men trots det känns Roma starkare för dagen.

Det enda motargumentet jag kan komma på är att Jose Mourinho fortfarande är avstängd och därför inte kommer finnas med på bänken, men känner vi Mourinho rätt kommer han hitta ett sätt att motivera laget ändå.

Ett Roma med självförtroende mot ett sargat Lazio. Jag tror Roma går vinnande ur detta Derby della Capitale. Mitt spel blir Roma rak seger till fina 2.75 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip