Lazio har alla marginaler på sin sida när de tar emot ett Corona-drabbat Torino hemma på Stadio Olimpico i den italienska Serie A. Torino har klarat av att inte förlora i de sex senaste ligamatcher - vilket får ses som ett utmärkt facit, även om fyra av dessa matcher har slutat oavgjort. Tråkigt nog för Torinos del har truppen drabbats av Corona där sju spelare är borta till denna match.

Avbräcken är för många och för svåra för att Torino ska ha en vettig chans till poäng mot ett Champions League lag som parkerar på en sjunde plats i tabellen och har en fantastik hemmaform. Detta möte ska Lazio klara av att vinna med stora siffror.

Lazio har spelat bra en längre tidsperiod - bortsett från de senaste matcherna. Där har dock motståndet varit tufft. Först tog de emot de regerande Champions League mästarna Bayern München i åttondelsfinalen, där det blev en 1 - 4 förlust. Sedan blev det förlust också borta mot Bologna i ligan, som också hade spelat bra dessförinnan. Ändå har Lazio en urstark trupp som ska klara av att studsa tillbaka. På hemmaplan har Lazio sex raka segrar i ligan och jag kan inte se Torino bryta denna segersvit.

Efter att ha kryssat i fem raka ligamatcher mot Genoa, Atalanta, Fiorentina, Benevento och Spezia lyckades Torino ta en viktig trepoängare i bottenstriden mot konkurrenten Cagliari. Torino fick därmed lite andrum i och med att de klättrade och är fem poäng ovanför nedlyttningszonen. Förra veckan kom dock ett dystert besked då klubben bekräftade att de hade drabbats hårt av Covid 19 på hela sju spelare - varav fyra nyckelspelare. Förberedelserna för denna match har därmed blivit väldigt lidande.

Torino kan klara sig utan bänkspelarna Daniele Baselli och Alessandro Buongiorno, samt ytterbacken Nicola Murru, som oftast har hoppat in och totalt spelat 14 av 23 matcher. Värre blir det utan nyckelspelarna Karol Linetty på det centrala mittfältet, brassen Bremer som spelar mittback och har nätat fyra gånger samt kollegan Wilfried Singo i försvaret och värst av allt lagkaptenen Andrea Belotti, som har nätat elva gånger och stått för fyra assister och är delaktiv i alla Torinos offensiva framgångar.

I mitt tycke bör Lazio dra stor nytta av Torinos coronasituation, eftersom de har många nyckelspelare borta. Då Lazio dessutom har en fin hemmaform och slåss om Champions League platser denna säsong krävs det en seger för att klättra i tabellen.

Därmed spelar jag på att Lazio vinner matchen med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir alltså Lazio asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Torino seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Lazio (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Lazio seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Lazio - Torino:
1 asian -1. Odds 1.81 hos bet365 .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Lazio:
Pepe Reina, Patric Gabarron, Wesley Hoedt, Francesco Acerbi, Manuel Lazzari, Sergej Milinkovic-Savic, Gonzalo Escalante, Luis Alberto, Adam Marusic, Ciro Immobile & Joaquin Correa.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Torino:
Salvatore Sirigu, Nicolas N'Koulou, Armando Izzo, Lyanco, Mergim Vojvoda, Sasa Lukic, Rolando Mandragora, Tomas Rincon, Cristian Daniel Ansaldi, Simone Verdi & Simone Zaza.
---

This is the stats tab
This is the post tip