Lecce slåss för överlevnad. Lazio för att säkra Champions League.

Senaste möten
Lazio - Lecce 4-2

Serie A
2. Lazio 30 21 5 4 66:31 68
18. Lecce 30 6 7 17 38:70 25

Lecce hemma
15 2 5 8 21:32 11

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Sassuolo - Lecce 4-2

Lazio borta
14 9 2 3 25:17 29

Formen
V, F, V, V, F

Senaste match
Lazio - Milan 0-3

Det har varit tröga tider för Lecce en längre tid nu. Man har fått en mardrömsstart efter att coronauppehållet tog slut med idel förluster. 1-4 mot Milan, 0-4 mot Juve, 1-2 mot Samp och senast 2-4 borta mot Sassuolo. Jag gillar hur Lecce försöker spela fotboll och man har ett gäng bra spelare som Babacar, Farias, Saponara. Men det är defensiven som inte håller Serie A-mått mätt och det är därför man just nu är under strecket. 70 insläppta mål 30 matcher är ju uselt och det är lite sjukt att laget fortfarande har ganska hygglig chans att hålla sig kvar i ligan. Men den här matchen är minst sagt viktig. Lecce ligger trea från slutet och har två poäng upp till Genoa som är laget att gå om. Därefter är hacket ytterligare fyra poäng upp till Torino, så Lecce har just nu ett mål och det är att passera Genoa.

Men man möter ett lag som visat hög höjd den här säsongen. Lazio har häftigt nog blandat sig in i kampen om ligatiteln, men efter att man gått på grund ett par gånger nu på sistone så ser det inte ut att bli någon reell fajt med Juventus. Nu handlar det i stället om att hitta tillbaka till vinnarmentaliteten, spela fräscha spelare och hoppas att det räcker för att säkra andraplatsen.
Det ska ganska mycket till om Lazio ska missa CL, det är mer eller mindre klart, men jag tror ändå att laget är taggat för att resa sig från 0-3 mot Milan och visa vad man går för. Ett par spelare tillbaka från skada sen sist vilket behövs. Särskilt Immobile. 4-2 till Lazio i höstens möte lagen emellan.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Lecce (4-2-3-1) Gabriel - Donati, Lucioni, Paz, Calderoni - Petriccione, Shakhov, Barak - Saponara, Farias - Babacar

Saknar: Rossettini, Dell'Orco, Deiola, Lapadula, Majer, Maccariello
Avstängda: Tachsidis
Osäkra: -

Lazio (3-5-2) Strakosha - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milenkovic, Leiva, Luis Alberto, Jony - Immobile, Caicedo

Saknar: Marusic, Correa, Lulic, Moro
Osäkra:

SPELTIPS
Lecce måste gå för det. Lazio kommer gå för det. Jag spelar över 2,5 mål och båda lagen gör mål till 1.90 hos SpeedyBet , bet365 eller Bethard (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip