Omgång 15 av den spanska La Liga inleds på Estadio Municipal de Butarque där två målrika lag, på sistone, ska ställas mot varandra. Leganes, som befinner sig på den nedre halvan av tabellen, tar emot mittenlaget Getafe. Båda lagen har varit extremt duktiga på att göra mål, i deras senaste matcher, men marknaden ser detta som ett målsnålt möte. Eftersom det erbjuds en bra bit över dubbla pengar på att båda lag ska lyckas göra åtminstone varsitt mål ser jag ett stort värde i spelet.

Även om Leganes parkerar på plats 16 i tabellen och tidigare har haft problem med diverse så går det inte att strunta i hur de har spelat på sistone. I de två senaste ligamatcherna har de besegrat Alaves med 1-0 och därefter Valladolid borta med 4-2. Wow! I den matchen imponerade Leganes stort redan från start, där de satte dit sina lägen. Det blev en del mål från fasta situationer och anfallaren Guido Carrillo nätade två gånger. Dessutom blev det 1-0 vinst även i den spanska cupen mot Vallecano i den senaste veckan. Så Leganes är verkligen farliga framåt och har därmed gjort mål i deras fyra senaste matcher.

Getafe har inte heller varit något sämre på att göra mål. Här är de fem senaste matcherna:

Copa del Rey: 4/12, 2018
Getafe 5 - 1 Cordoba

La Liga: 1/12, 2018
Getafe 3 - 0 Espanyol

La Liga: 25/11, 2018
Bilbao 1 - 1 Getafe

La Liga: 10/11, 2018
Getafe 0 - 1 Valencia

La Liga: 4/11, 2018
Huesca 1 - 1 Getafe

Att göra 8 (!) mål på de två senaste matcherna visar i vilken form Getafe är när det kommer till offensiven. Okej, Cordoba matchen kan väl tas med lite nypa salt, men 3 - 0 segern mot Espanyol ska tas på fullaste allvar. Där var Getafe glödheta och kunde ha vunnit med betydligt större siffror än så. Samtidigt borde Espanyol också har fått dit något mål, eftersom Getafe var så offensiva och fyllde på med så många spelare - så det blev en del luckor bakåt, vilket Leganes nu kommer att utnyttja.

Det senaste mötet på Estadio Municipal de Butarque slutade 1 - 2 och mycket tyder på att båda lag ska fortsätta göra mål, med tanke på vilken form de båda har, samt att deras försvar inte håller någon vidare klass (vilket givetvis är anledningen till att de från första början befinner sig där de gör i tabellen). Det är minst 50-50 huruvida båda lag ska göra mål i matchen och då är jag snäll. När marknaden erbjuder 2,38 i odds på att båda lag ska göra mål kan jag inte motstå frestelsen.

Oddset 2,38 på att båda lag ska göra mål hittas hos 888sport , MrGreen & LeoVegas .

---
Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Unai Bustinza, Dimitrios Siovas, Kenneth Omeruo, Rodrigo Tarin, Allan Nyom, Oscar, Ruben Perez, Mikel Vesga, Guido Carrillo & Youssef En-Nesyri.

Preliminär startelva Getafe: David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Bruno, Vitorino Antunes, Dimitri Foulquier, Nemanja Maksimovic, Mauro Arambarri, Amath Ndiaye, Jorge Molina & Jaime Mata.
---

This is the stats tab
This is the post tip