SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Stormatch i ligacupen när Arsenal gästar Leicester.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.85 hos bet365 (1.89 asian goal line-marknaden)

Som alltid med ligacupen handlar mycket om att försöka lista ut vilka elvor lagen spelar med och hur de prioriterar cupen. Bägge lagen spelar i Europa League och lär finnas med i jakten om Europaplatser. Ligacupen är ingen turnering jag kan se något av lagen prioritera, särskilt med viktiga ligamatcher (Leicester har Man City på söndag och Arsenal har Liverpool på måndag) runt hörnet. Så jag räknar med rotation i bägge lagen.

Om vi börjar med Arsenal kan vi konstatera att de skeppade iväg keepern Martinez till Aston Villa för att få in lite cash. Han har ersatts med islänningen Alex Runarsson från Dijon. Reservkeeper-nedköp som lär debutera här då Leno lär vila. Dessutom lär 19-årige Saliba debutera i backlinjen. Framåt lär spelare som Pepe, Nketiah, Willock och Nelson få chansen. Kanske grävs Özil fram ur frysboxen rentav? Hursomhelst - lär bli hyggligt starkt framåt och lite svagare bakåt. Tänkbart lag:

Runarsson; Saliba, Luiz, Kolasinac; Cedric, Elneny, Willock, Saka; Pepe, Nketiah, Nelson.

Leicester lär vila rutinerade herrar som Vardy och Schmeichel. Kan tänka mig att även någon av nyckel/startspelarna Ndidi, Castagne, Tielemans och Barnes vilar också. Evans och Pereira är out sedan tidigare, så de spelar redan med vikarier där bak. Lär bli 36-årige Wes Morgan som kliver in från start här då han inte får starta i PL. Framåt lär Albrighton, Gray och Iheanacho vara högaktuella för starter.

Tänkbart lag:
Ward; Justin, Morgan, Soyuncu, Thomas; Choudhury, Mendy; Gray, Maddison, Albrighton; Iheanacho

Arsenals ligacupmatcher ifjol:
5-0 hemma mot Nottingham.
5-5 mot Liverpool på Anfield.

Leicesters dito:
1-1 mot Newcastle.
4-0 mot Luton.
3-1 mot Burton.
2-2 mot Everton.
1-1 mot Aston Villa.
2-1 mot Aston Villa (andra semin).

En hel del mål alltså. Jag tror på bra chans på målrik match igen. Bägge lagen har hygglig bredd offensivt med förmodat hungriga spelare som vill komma in och bevisa sig. Bör ha bra chans att göra det mot två förmodat offensiva lag som kommer "gå" för det. Hade det varit viktiga ligapoäng på spel eller om det varit en viktigare FA-cupmatch hade Arteta förmodligen kommit till den här matchen med en rätt defensiv balans. Nu spelar det inte så stor roll om laget åker ur ligacupen eller inte, så det blir ingen parkerad buss här. Har vi ett 1-1-resultat tror jag också vi får se två lag som går för ett segermål snarare än för att vänta in straffar - inget att hålla tillbaka på en sån här gång. Tror inte heller något av lagen faller tillbaka och kommer gå all in för att enbart försvara en eventuell ledning med tanke på vad det är för match.

Jag tror på bra chanser för bägge lagen att näta. Kommer finnas en del vassa offensiva vapen och jag förväntar mig en rätt så öppen tillställning med en hel del målchanser att bägge håll. Visst går det att argumentera för att elvorna inte kommer vara samspelta, men att underspelet ska vara såhär klar favorit har jag svårt att köpa.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip