Arsenal gästar Leicester på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + Arsenal vinner.
Odds 5.50 hos bet365 .

Inte helt normalt att laget som ligger trea i tabellen har nästan jämna odds med laget som ligger elva när vi spelat två tredjedelar av säsongen. Och att man ändå spelar bortalaget. Men det gör jag här. Jag tycker Leicester har ett enormt fint lag när de har alla i truppen friska och tillgängliga. Nu saknar de:

- Maddison (8+5 i ligan). Tycker han varit lagets kanske bäste spelare den här säsongen.
- Fofana som kommit in på ett mycket bra sätt som mittback.
- Ytterbacken Justin som varit väldigt bra i år.

Ett par spelare till har dragits med skador under stora delar av säsongen och är kanske inte 100% formmässigt. Spelade i stort sett bästa laget i torsdagens Europa League-match mot Slavia Prag. Förlorade till slut med 2-0 och åkte ur. Tufft att ladda om till en ny viktig match bara ett par dagar efteråt. Minns kanske från i fjol att Leicester var med i den absoluta toppen första 25-30 omgångarna innan de imploderade med skadeproblem. Undrar om vi är på väg mot något av en repris.

Arsenal spelade också en viktig EL-match i torsdags. Vände 1-2 till 3-2 mot Benfica efter ett sent Aubameyang-mål. Även om Arsenal fick resa til sin bortamatch (till skillnad från Leicester) tror jag en sån match ger en helt annan boost inför en ny match två dagar senare. Har nu också ett bra skadeläge och bänken senast innehöll fem-sex riktigt bra namn. Positivt att Thomas Partey är tillgänglig efter sin skada (inhopp senast) - när han spelar är mittfältet något helt annat. Lär väl inte spela 90 minuter, men oavsett om det blir 60 eller 30 är det bra att han är tillbaka.

Även om resultaten inte varit superbra senaste tiden tycker jag Arsenalprestationerna varit bra i flera av matcherna. Arteta har helt klart något spännande på gång med Ödegaard, Smith-Rowe och Saka bakom honom. I bakgrunden finns Pepe som kan blixtra till, Lacazette och Martinelli.

När lagen möttes i höstas var Arsenal faktiskt klart bättre. Fick bland annat ett mål knappt bortdömt innan Vardy kontrade in segermålet på en av få Leicesterchanser. Är inne på att Leicester överpresterar lite som ligger så här pass högt upp, vilket även backas upp av expected points-statistik. Jag tror inte Leicester tar en CL-plats tillslut. Tycker de haft lite medstuds i ett par matcher senaste tiden. Ett par exempel:

- Bjöds på ett par mål av Liverpool, som spelmässigt var klart bättre.
- Fick möta Aston Villa utan Grealish, vilket är en enorm försvagning

Samtidigt tycker jag Vardy + Barnes ska vara tillräckligt bra för att göra mål själva. Asian +0 på Arsenal eller raka tvåan är såklart ett alternativ, men jag tror på 1-2 eller 1-3 här och väljer att ta det här rövarspelet till fint odds hos bet365 . Tror ett Arsenal med bredare trupp och bättre skadeläge har rätt bra chans.

This is the stats tab
This is the post tip