På Red Bull Arena tar RasenBallsport Leipzig emot Champions League finalisterna Paris Saint-Germain i den tredje omgången av gruppspelet. Båda lagen har kammat hem tre poäng, där de båda har vunnit mot Basaksehir och förlorat mot Manchester United. Lagen möttes för inte så länge sedan, nämligen i augusti månad 2020, i semifinalen där PSG vann med hela 3 - 0.
Jag ser PSG som det klart bättre laget med en betydligt vassare offensiv och en stark nog form för att vinna detta möte.

Leipzig hade spelat bra i ett flertal matcher och tagit en hel del segrar i rad. Sedan åkte de till England för att ta sig an Manchester United. Det blev en storkross för Manchester United som vann med hela 5 - 0. Då ska det också tilläggas att Manchester United har varit ojämna och hemmasvaga. Leipzig lyckades inte resa sig i nästa match utan förlorade igen mot Borussia Mönchengladbach - återigen utan att göra något mål själva. Det blev en 0 - 1 förlust och måltorkan börjar krypa fram.

PSG hade problem inledningsvis av säsongen, då flera spelade led av Covid 19. När spelarna började återvända blev det också segrar. PSG hade radat upp fyra segrar i Frankrike med endast ett insläppt mål innan det blev en snöplig 1 - 2 förlust hemma mot Manchester United. Thomas Tuchel gick ut i media med att detta var den sämsta insatsen någonsin från hans storbygge. Men PSG hade inga problem med att studsa tillbaka och vann de kommande tre matcherna utan något insläppt mål.

Leipzig har avbräck på fyra spelare som inte kommer till start. Det handlar om Marcel Halstenberg, Fabrice Hartmann, Lucas Klostermann och Konrad Laimer, där samtliga är skadade. Även PSG har avbräck i Mbappe och Neymar, som är skadade. Moise Kean har lånats in och gjort ett lysande jobb i frånvaron. Dessutom saknar PSG spelare som Mauro Icardi, Marco Verratti, Julian Draxler, Juan Bernat och Alexandre Letellier. Goda ersättare finns, i alla fall för att ta sig an formsvaga Leipzig.

PSG är det klart bättre laget utav dem. Därmed lägger jag ett spel på en PSG seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Leipzig seger och vinst vid en PSG seger i matchen.

Speltips Leipzig - PSG:
2 asian hcp 0 (samma som PSG draw no bet) - odds 2.09 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Leipzig:
Péter Gulácsi, Ibrahima Konate, Dayot Upamecano, Willi Orban, Nordi Mukiele, Marcel Sabitzer, Amadou Haidara, Angelino, Christopher Nkunku, Emil Forsberg & Daniel Olmo.

Bekräftad startelva - PSG:
Keylor Navas, Alessandro Florenzi, Danilo Pereira, Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Ander Herrera, Marquinhos, Idrissa Gueye, Angel Di Maria, Moise Kean & Pablo Sarabia.
---

This is the stats tab
This is the post tip