Stormakten FC Barcelona är på jakt efter en sjunde raka La Liga seger när de reser till Estadio Ciudad de Valencia för att ta sig an Levante UD. Det är hela 12 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid i toppen av tabellen. Barcelona, som ligger på en tredje plats, har dock en match mindre spelad. Det återstår därefter åtta omgångar, så ingenting är klart ännu. Levante kommer att få bekymmer med att hålla sig kvar i toppdivisionen. Laget ligger nästsist i tabellen - med sex poäng upp till säker mark.

Under de senaste åren har Levante klarat sig kvar i La Liga. Detta är deras femte raka säsong i toppdivisionen. Dock verkar de onekligen få det oerhört tufft denna säsong, med 22 poäng efter 30 omgångar. Tränaren Alessio Lisci har en bra trupp, med lagkaptenen Jose Luis Morales, som senast nätade två gånger om i hemmasegern över Villarreal med 2 - 0. Problemet är kontinuiteten då Levante blandar bra resultat med urusla insatser över en längre tid. Skadelistan är också lång med spelare som Shkodran Mustafi, Martin Caceres, Roberto Soldado, Dani Gomez, Oscar Duarte, Jorge de Frutos och Carlos Clerc borta.

Formstarka Barcelona saknar också en del pjäser i form av Gerard Pique, Memphis Depay, Ansu Fati, Sergino Dest och Sergi Roberto. Dock är bredden betydligt större. Så några avbräck här och där påverkar inte truppen, som ändå är så stark. I alla fall inte mot svaga bottenlag i La Liga. Tränaren Xavi har ändå världsstjärnor överallt på planen, som dessutom är i fin form. I veckan spelade de en kvartfinal Europa League där det blev oavgjort i det första av två möten mot Eintracht Frankfurt. När Barcelona mötte Levante på Camp Nou blev det en parkpromenad med 3 - 0. En seger bör det även bli borta mot Levante i Valencia.

Det är inte mycket som talar för att Levante ska få med sig något positivt resultat mot Barcelona. Därmed blir det ett spel på att Barcelona vinner matchen med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med just ett mål. Förlust vid en Levante seger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en Barcelona seger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Levante - Barcelona:
2 asian -1. Odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Levante:
Dani Cardenas, Jorge Miramon, Rober, Sergio Postigo, Ruben Vezo, Enric Franquesa, Gonzalo Melero, Nemanja Radoja, Pepelu, Roger Marti & Jose Luis Morales.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.
---

TV: 4 miljoner i jackpot när stormatch i PL öppnar Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip